A Profile széria új takarmánykeverő kocsijai vertikális keverőcsigával szereltek 18-34 m3 takarmány befogadására képesek és akár 270 állatlétszámú gazdaság ellátására is alkalmasak. A KUHN tájékoztatása szerint a speciális alakzatú csigák különleges kopásálló acélból készülnek.

A Profile széria új takarmánykeverő kocsijai vertikális keverőcsigával szereltek – fotó: KUHN group

További jellemzője a szabadalmaztatott 5 pontos mérlegrendszer. A gyártó szerint az ugyanilyen nagyságú konkurens takarmánykeverő kocsikkal összevetve ez széria 3-5 m3-rel több takarmány töltésére és keverésére alkalmas.

A CL-modellek elöl-hátul, ferde kihordószalaggal, a DL modell oldalsó adagolóval rendelkezik. A "Plus” kiegészítő azokra a takarmánykeverő kocsikra utal, amelyek még befúvó egységgel is rendelkeznek. A befúvók teljesítménye 130 kg/perc akár 18 méteres távolságra. A 28 m3, 30 m3 és 34 m3-es kocsikhoz alapfelszereltségben tartozik egy tandemtengely, ami a többi kocsira opcionálisan választható.

A Kuhn új generációs SPV-Power önjáró takarmánykeverő-kocsikat mutatott be. Az új generációs SPV Power önjáró takarmánykeverő-kocsikkal a Kuhn kompakt formatervezésű, alacsony, fordulékony eszközöket kínál. Ezek a vertikális keverőcsigával szerelt SPV modellek hátsókerék-kormányzásúak, így nagyon kicsi a fordulási sugaruk. A 20 km/h illetve 25 km/h megengedett maximális sebességű sorozat több modellből áll: 12 m3, 14 m3, 15 m3 illetve 17 m3-es tartálykapacitással. 

A sorozat több modellből áll 4 féle tartálykapacitással – fotó: KUHN Group

A vállalat tájékoztatása szerint a silómarófej teljesítménye 120 lóerő és leeresztő automatikával rendelkezik, amely a takarmány sűrűségéhez és szerkezetéhez automatikusan hozzáigazodik. A takarmány egy 65 cm széles szállítószalagon jut a keverőtartályba, amely a két tengely között húzódik.

A keverőcsigák hajtása hidraulikus, fordulatszámuk 1-50 fordulat/perc. A takarmány adagolása oldalsó töltőnyíláson keresztül valósul meg, opcionálisan két töltőnyílás választható, illetve kérésre különböző adagolószalagok kaphatók.

A 170 lóerős motor a John Deere terméke és a kipufogógáz-kibocsátási határértékekre vonatkozó előírások III A szintjét elégíti ki. A kocsi vezetőfülkéje a többi KUHN önjáróból már ismert. A gép kezelése és vezérlése egy multifunkcionális emelőkar segítségével valósul meg. A gép vezérléséhez és szabályozásához CCI 50 terminál áll rendelkezésre.