A Väderstad a gépeire felszerelt követőboronák kínálatát most hosszú élettartamú alternatívával frissíti. A kritikus kopási pontokat keményfémmel erősítik meg, melynek hatására a szerszám élettartama drasztikusan megnő.

– A magágykészítés befejezéseként a rezgő követő boronafogak párolgási gátat képeznek, miközben a nagyobb aggregátumokat és gyomokat a felszínre hozzák – mondja Magnus Samuelsson, a Väderstad koncepciófejlesztője. – Ha összehasonlítjuk az új Marathon követőboronát a standard követőboronákkal, az akár 6-szoros élettartamot is mutat a mezőnyben. Mivel a fogak hossza állandó marad, megtartja ugyanazt a rezgést, talajkezelő képességet, ráadásul a kezdeti beállított szög is változatlan marad. Ez évről évre tökéletes munkaminőséget jelent, időt takarít meg a gazdálkodónak a műhelyben és maximalizálja a munkával tölthető időtartamot is.

borona

Mivel a fogak hossza állandó marad, megtartja ugyanazt a rezgést, talajkezelő képességet, ráadásul a kezdeti beállított szög is változatlan marad – forrás: Väderstad

Az új borona az NZ Mounted, NZ Agresszív, NZ Extreme, Rapid és Spirit vetőgépekre, valamint Carrier és Swift kultivátorokra érhető el. A már meglévő gépekre utólag is felszerelhető.