A mindenes LS munkába állt – fotó: gyártói felvétel

Traktorforgalmazásba kezdett a tököli székhelyű Novara-Coop Kft., akiket dinamikusan növekvő mezőgazdasági gépgyártó- és gépforgalmazó családi vállalkozásként ismertünk meg.

A cég tizenkét év gépforgalmazás után 2018-ban debütált saját fejlesztésű- és gyártású, hiánypótló konstrukciójú NCK automata kitérésű talajmaróival, amely eszközöket tavaly frontgép-kivitelben is piacra dobták.

2020-ban pedig megérkezett az eddigi legnagyobb meglepetés egy olyan traktormárka személyében, amely Dél-Korea legnagyobb erőgépgyárát képviseli. Ez a vállalat nem más, mint az LS Mtron, amely gépei az EU országaiban, az USA államaiban, Brazíliában, valamint Kínában is jól ismeretek. A hazánkat környező országok is mindenhol rendelkeznek már LS márkaképviselettel, így 2020 márciusában nálunk is helyére került az eddig hiányzó mozaikdarab.

LS traktorok: "japán minőség", koreai áron!

Pilisi Andort, a Novara-Coop Kft. gép-üzletág vezetőjét kérdeztük arról, hogy általánosságban mit érdemes tudni az LS traktorokól.

"Partnereink megszokhatták tőlünk, hogy olyan gépeket és eszközöket vásárolhatnak a Novara-Coop Kft. palettájáról, amelyek kivétel nélkül a kiváló ár-érték arányt, megbízhatóságot és a gazdaságos használatot jelentik számukra. Amikor az erőgépforgalmazás mellett döntöttünk, akkor ugyanezen elvek mellett haladva választottuk ki a magyarországi gazdálkodói kört legszélesebb körben kiszolgáló, újonnan behozott traktormárkát, amely véleményünk szerint az LS.

Dél-koreai okos üzem, tele digitális megoldásokkal – fotó: LS gyártói felvétel

Az LS Mtron Dél-Kora legnagyobb kapacitású és legmodernebb mezőgazdasági gépgyára, amely több gyártóüzemmel is rendelkezik a világ különböző földrészein, így Dél-Korea mellett az USA-ban és Brazíliába is. A vállalat számára kiemelt fontosságú az európai piac, ezért is fektet komoly hangsúlyt az EU környezetvédelmi normáinak betartására a gyártás során. Az LS Mtron üzletpolitikáját méltóképpen tükrözi, hogy a közeljövőben tervezi európai gyártóegységének felépítését.

Az LS traktorok 2015-óta impozáns standdal vesznek részt a hannoveri AGRITECHNICA kiállításon, ahol évről-évre egyre több nyugat-európai farmer szeret bele ezekbe a mutatós erőgépekbe.

AGRITECHNICA 2019, az LS standján – fotó: gyártói felvétel

Összeszerelő üzem Brazíliában – fotó: LS gyártói felvétel

Az LS traktorok jövője hosszú távon biztosított az európai piacon, ezért is döntöttünk a márka képviselete mellett. Több személyes találkozó és alapos műszaki tanulmányok után büszkén jelenthetjük be meglévő- és leendő partnereink számára, hogy 2020 március hónaptól az LS traktorok egyedi magyarországi márkaképviseletévé léptünk elő, amely feladatot kiemelt figyelemmel és szakmai odaadással fogunk teljesíteni.

Új traktormárka – és minden erőgép – esetében elsődleges fontosságú a felhasználók számára a garancia és a szervizháttér biztosítása.

Az új LS traktorokat lóerő-kategóriától és felszereltségtől függetlenül 2 év garanciával adjuk át az új tulajdonosának, amely mellé országos szervizszolgáltatást biztosítunk. Raktárkészlettel is rendelkezünk természetesen, ám fontos kiemelni a szerviz- és alkatrész tekintetében, hogy a környező országok hivatalos márkakereskedései egymás között speciális alkatrész-ellátási hálózatot tartanak fenn annak érdekében, hogy bármikor, bármilyen alkatrész időben odaérjen a felhasználóhoz.

Így országokon átívelő rendszerben, a legközelebbi alkatrész kerül kiszállításra a legkevesebb állásidő érdekében.

Az LS traktorok legnagyobb előnye- és egyedisége a piacon a feltűnően és páratlanul magas alapfelszereltségben rejlik. Ezzel valóban kiváló ár-érték arányt garantál a gyártó.

Minden bizonnyal sok gazdálkodó párhuzamot vél felfedezni egy népszerű kék színű CNH Industries-márka és az LS között. Ezért fontosnak tartjuk hangsúlyozni a két szóban forgó vállalat 2014-ben kötött hosszú távú együttműködését, melynek részeként az LS traktorok XP szériás traktorjait 84-től 101 lóerőszegmensig FPT motorokkal szerelik, míg a New Holland márka egyes traktorjait az LS saját gyártású motorjaival hozzák forgalomba.

Az LS traktorok szériái és teljesítmény-kategóriái Európában 23 lóerőtől 101 lóerőig érhetők el. Az Egyesült Államokban az erőgéppaletta 150 lóerőig terjed.

Jól látható a traktorok szemügyre vétele után – valamint a teljesítmény-intervallumokon is – hogy

a gyártó kifejezetten az állattartó vegyes-gazdaságok, az önkormányzati-, illetve kommunális célok, illetve a kertészeti és szőlészeti munkák elvégzésére fejlesztette az LS traktorokat."

LS traktorpaletta lóerő-kategóriák szerint:

Fotó: LS Mtron / Agroinform.hu

LS J-széria: 23-27 lóerő teljesítményig

Ezek a fülke nélküli kistraktorok a mindenki számára jól ismert és bevált Mitsubishi motorral rendelkeznek. Kiválóan használhatók gyepápolásra, telepek karbantartására és rendelhetők front- valamint hátsó kihajtással is.

Hasznosítási módjuk sokoldalú, egyaránt ajánlott parkok, önkormányzatok számára fűnyírásra, vagy hótakarításra, illetve kertészetekbe és hobbi gazdaságokba vegyes munkákhoz. Az erőgépek kerekezése rendelhető terep- illetve gyepgumikkal. A J-szériához front-, illetve hátsó TLT-meghajtású munkagépek sorozata rendelhető, a hasznosítási célnak megfelelően.

LS J traktor 27 lóerős kivitele – fotók: LS gyári felvétel

LS J 27 LE – Önkormányzatok speciális traktora

"Fontos kiemelni ezt a világon egyedülálló traktor konstrukciót, amelyet az LS J-széria 27 lóerős kistraktora képvisel." – hangsúlyozta Pilisi Andor.

Ez a kivitel első- és hátsó kihajtással rendelkezik és alap felszereltségként tartalmazza a front homlokrakodót, valamint a hátsó árokásót. A kistraktor vezetőülése ráadásul 360 fokban megfordítható, így nem kell kiszállni és átülni a korábbi típusoknál megszokott markoló-kezelőülésbe. Ezeket a kistraktorokat női gépkezelők is előszeretettel használják.

Biztonságosabb, egyszerűbb, gyorsabb munkavégzés biztosított ezzel a gépkapcsolattal – nem is beszélve az áráról, amely ebben a konstrukcióban verhetetlen a piacon.

LS XR-széria: mászófokozattal és sok ajándék extrával!

Az XR-széria 35-től 55 lóerő kategóriában érhető el. 50 lóerő alatt rendelhető fülke nélküli és fülkés kivitelben, 50 lóerőtől pedig csak fülkés kivitelben áll rendelkezésre. Az XR-széria – és a többi nagyobb széria – alapfelszereltsége a kertészetekben is jól kihasználható mászó fokozat.

A motor FTP TIER4 környezetvédelmi besorolású. Az 50 lóerő feletti traktorok alapfelszereltsége többek között a joystick-vezérlés, az első hidraulika-csatlakozók, az irányváltó, a klíma és a kényelmes, oldalra is forduló Grammer ülés. Opcióként napfénytető is kérhető.

Az XR-széria állandó teljesítményt és könnyű kezelhetőséget biztosít a legkülönbözőbb célokra. Különösen előnyös a kezelő szempontjából a tágas kabin, amely 360 fokos kilátást biztosít a teljes munkaszélességre. – fotó: LS gyári felvétel

Az XR-széria alapfelszereltsége számtalan hasznos opciót tartalmaz – fotó: LS gyári felvétel

LS MT5-széria: Az igazi univerzális mindenes

63, 68 és 73 lóerős kivitelekben elérhető ez az ízig-vérig univerzális traktor.

Szántóföldi munkákra, állattartó telepek ellátására és nagyobb területtel rendelkező önkormányzatok számára gondos karbantartás és rendeltetésszerű használat mellett elnyűhetetlen.

Kényelmes fülkéjének köszönhetően közúti szállításra is befogható.

LS MT5-szériás traktorok munkában – fotó: gyári felvétel

Az 50 lóerőnél nagyobb traktorokra vonatkozó, korábban felsorolt alapfelszereltség természetesen ebben a szériába is megtalálható – amely kiegészül elektromosan kapcsolható 4X4 kerék meghajtással, hídrugózással, a fülkében kartámasszal és a választható hidrosztatikus-, vagy Power Shift váltóval.

A motor itt is FTP TIER4 környezetvédelmi besorolású.

LS XP-széria: Maximalistáknak, aki nem tűrik a kompromisszumokat

Ennél a szériánál a gyártó a kényelmi funkciókra még nagyobb hangsúlyt fektetett.

Műszaki tartalomban az EU-ba elérhető legnagyobb traktorcsalád is tudja a kisebbek opcióit – amelyekhez pluszként 3-körös hidraulika és napfénytető is jár.

A külső másodlagos hidraulikus henger kiemelkedő emelőkapacitást biztosít a munkagépek széles skálájának kezeléséhez – fotó: gyári felvétel

Az elülső függesztőmű és kardántengely opció lehetővé teszi a különféle hasznos eszközökkel történő munkavégzést, beleértve az elülső felfüggesztésű kaszákat, kultivátorokat, hókotrókat, seprő- és fújó berendezéseket – fotó: gyári felvétel

Vajon hová tartanak az LS Mtron traktorgyár legújabb fejlesztései? Egy futurisztikus koncepciótraktor fotójával válaszolunk a kérdésre – amely erőgép már 2019-ben "élőben" is bemutatkozott a nagyközönség előtt az AGRITECHNICA világkiállításon.

Bizonyára sokak érdeklődését felkeltette az LS traktorok széles választéka, amelyek előnyeit a teljesség igénye nélkül sikerült most ismertetni.

További információkkal kapcsolatosan forduljon bizalommal Pilisi Andorhoz és a Novara-Coop Kft. munkatársaihoz az alábbi elérhetőségek egyikén:

Tel: +36 30 195 88 76 ; +36 30 863 93 05

E-mail: info@novaracoopkft.hu

Web: www.lstraktor.hu

www.novaracoopkft.hu