A Massey Ferguson legújabb Hesston önjáró kaszálógépét áttervezték úgy, hogy a korábbi modellekhez képest mintegy 10 százalékos teljes hatékonyságnövekedést, jobb munkakomfortot és nagyobb teljesítményt nyújtson.

Fejlesztés a minőségi takarmányért

A WR sorozatú önjáró kaszálógép nemcsak hatékonyabban dolgozik, de a szénatermelés és a minőség maximalizálásához szükséges teljesítményt és sebességet is biztosítja. A felhasználóbarát funkciók jelentősen növelik a munkakomfortot, míg a fejlett intelligens gazdálkodási technológia segít minimalizálni a teljes gazdálkodási folyamat ökológiai lábnyomát.

Amikor a kiváló minőségű szénáról van szó, minden óra számít, ezért fontos, hogy maximalizálják a szántóföldön munkával eltöltött időt, a legkisebb költségekkel.

Massey Ferguson kasza

Hesston WF – fotó: masseyferguson.com

Az új WR sorozat kialakításának középpontjában egy zárt központi segéd-hidraulikarendszer áll. Alkalmazástól függően ez a megoldás 10%-os fogyasztáscsökkentést vagy 10%-os termelékenységnövekedést tesz lehetővé. A hosszabb üzemidőt egy nagyobb, 579 literes üzemanyagtartály biztosítja.

A nagyobb teljesítmény és fenntarthatóság érdekében az új WR sorozatot AGCO Power motorokkal szerelik, amelyek akár 265 lóerőt is leadnak 2100-as fordulaton, míg több mint 280 lóerőt 1950 fordulat/percnél. A WR197-eseket 4,9 literes, négyhengeres, míg a WR235 és WR265 típusokat 7,4 literes, hathengeres motor hajtja. A nagyméretű tandem hidraulikus szivattyúnak köszönhetően a gazdák egyaránt használhatnak tárcsás vagy késes kaszálóberendezést, növelve a termelékenységet és a munkasebességet is.


Élvonalbeli technológiák

Az új WR sorozat a Massey Ferguson legmodernebb technológiáival van felszerelve. A traktorokból már jól ismert Datatronic 5 terminál egy helyen gyűjt össze minden fontos információt, és jól áttekinthető kezelőfelületet biztosít az egyszerű használat érdekében. Továbbá lehetővé teszi az egyéni kezelői profilok kialakítását, így könnyen testre szabhatók a működési preferenciák. A gazdák az MF Guide és más intelligens technológiákat is használhatják a gazdaságosság érdekében.

A rendszer csökkenti az átfedéseket is, ezáltal akár 12%-os üzemanyag-megtakarítást is eredményezhet a munkák során. A tágas Vision Cab lekerekített első szélvédővel és sötétített hátsó üveggel tökéletes kilátást nyújt a kaszálási művelethez és a közúti vonuláshoz.

A hátsó tengely oszcilláló GlideRider felfüggesztése elnyeli a pattogást és lökéseket a kezelői kényelem és jobb iránytartás érdekében. Az opcionális OptiAir négypontos légrugós felfüggesztéssel az egyik legjobb futást biztosítja.

Az új Hesstonnal a Massey Ferguson házon belül is új mércét állított fel mind műszakilag, mind a takarmányminőség fokozása érdekében.

Forrás: www.oemoffhighway.com