Monor környékén, alapvetően laza szerkezetű, homokos talajokon gazdálkodik az AGRO-MARK Kft., ahol klasszikus szántóföldi növénytermesztéssel foglalkoznak – mondta el Györe Attila, a cég termelésirányítója. Kalászosokat, kukoricát, napraforgót és szemes cirkot termesztenek, ezek adják a vetésszerkezetük fő vonalát.

A cégnél a Väderstad gépek használata tizenéves múltra tekint vissza, nagyon régóta van már Väderstad TopDown nehézkultivátoruk, amellyel forgatás nélküli talajművelést alkalmaznak.

A birtokukban van egy kisebb Väderstad Cultus gép is. A vetéstechnológiát teljes mértékben Väderstad gépekkel oldják meg: a kalászosok vetését egy Väderstad Spirittel, a kapásokat pedig Väderstad Tempo vetőgépekkel. A gépek munkájával maximálisan elégedettek, minden érdemi munkafolyamatot ezekkel végeznek. A támogatás is kiváló, mind a szerviz, mind az alkatrész területén.

Amikor a tavalyi év során megismerték a Väderstad Cultus HD-t, úgy gondolták, hogy jól be tudnák illeszteni a gazdálkodásukba, kiváltva ezzel a TopDown-t – nagyobb munkaszélességgel tudnának dolgozni, nagyobb területteljesítményt érnének el vele. Az első tapasztalatok nagyon jók: a traktor és a munkagép kapcsolata teljesen megfelelő, a munkagép munkája kifogástalan.

A függesztett, nagyobb munkaszélességű Cultus HD működését az országjárás során különböző erőgépekkel, eltérő talajokon és nedvességtartalom mellett nézhették meg az érdeklődő gazdálkodók – mondta Tolnai Péter, a Väderstad Kft. értékesítési és kereskedelmi vezetője. Nagyon jók voltak az első visszajelzések: nagyon jó munkaminőséget lehet vele elérni, a táblavégi fordulókat gyorsabban lehet vele elvégezni, dinamikusan lehet vele fordulni tagolt területeken is.

A Cultus gépcsalád a HD változattal nemcsak egy új modellt kínál, hanem a meglévő 3-3,5-4 méteres Cultushoz is lehetőséget ad arra, hogy a jelenleg elérhető 480 kg kapaterheléses változatát 680 kg-os változatra, tehát a HD kapákra szereljék fel. Ugyanez igaz a nagy 4-5 méter munkaszélességű, csukható függesztett modellekre is, választható opció hozzá az alap 480 kg-os kapaterhelés vagy a 680 kg-os HD kapákkal történő felszerelés.

A kereskedelmi vezető hasznos funkcióként említette a rögrendező sornak azt a jellemzőjét, hogy a mechanikus állítás mellett a hidraulikus állítása is elérhető a Cultus gépcsaládra, illetve a Dynamic Controlnak nevezett automatikus egyengetőrendszer garantálja, hogy a szintezők mindig az optimális pozícióban dolgozzanak, így nincs szükség kézi utánállításra, a gépkezelőnek sem kell aggódnia a munkaminőség miatt.

A Cultus HD kultivátorokról és a cég egyéb termékeiről további részleteket a Väderstad Kft. elérhetőségein olvashatsz:

Väderstad Kft.
Cím: 2475 Kápolnásnyék, Összekötő út 1.
Tel.: +36 22/709-000
E-mail: infohu@vaderstad.com
Honlap:
www.vaderstad.com/hu
www.vaderstad.com/hu/kapcsolat/

vaderstad logó