A németországi központban a fejlesztési mind a függesztett, mind a vontatott kivitelű gépekre kiterjed.

A MasterSpray gépcsaládból hazánkban a legnagyobb érdeklődésre számon tartott a vontatott IN típus. A robosztus vázra épített 2800l, 3600l és 4600 literes tartálykialakítású permetezők 15m – 30 méteres szórókerettel rendelhetők. A 256, illetve 400 l/min teljesítményű, 6 hengeres membránszivattyúk rendkívül üzembiztosak és gondoskodnak az egyenletes folyadékszállításról és gyors feltöltésről. A permetezőgépekhez rendlehető mindegyik szivattyú teljes olajfürdős kivitelű és alkalmas folyékony műtrágya továbbítására is.

A tisztavizes tartály a piacon egyedülálló módon középen, a vegyszertartályba integráltan van elhelyezve, ami nagyfokú stabilitást kölcsönöz és természetes hullámtörőként is szolgál. A vegyszertartály belseje a vegyszerkeverés hatékonyságának növelésre teljesen sima és beugrásoktól mentes. A vegyszerkeverés a tartály alján végigfutó perforált csővel történik, amely keverés intenzitása fokozatmentesen, a mindenkori kívánalmaknak megfelelően állítható.

A MasterSpray vontatott permetezőgépei többféle szórókerettel is elérhetők. Legjellemzőbb a hátul csukódó FH800 keret 15 – 21 munkaszélességgel valamint az oldalra csukódó, FH900 szórókeret 21 – 27 méter szélességgel. A hátul csukódó keret előnye, hogy alaphelyzetben hidraulikus dőlésszög állítással és egyoldali nyitással rendelkezik. Az oldalra csukódó keretnél a 100%-os egyoldali csukás nem valósítható meg. A szórókeretek felső és alsó szelvénye igen nagy távolságban helyezkedik el egymástól és ez a hátul 3 dimenziós kitámasztással együtt növeli a stabilitást és a hosszú élettartamot. A talajkopírozóval szerelt keretvégi kitérő szakaszok mind előre, mind hátra képesek akadályba ütközés esetén elmozdulni. A szállítás közbeni szélesség nem haladja meg a 3 métert.

A nagy átmérőjű, 1,50 – 2,0m között fokozatmentes nyomtávállítású, 12,4-46-os vagy 16,9-38-as (IN-460 esetében) szállítókerék sárvédővel szerelt. A nagyobb gazdaságok számára ajánlott a légrugós kivitelű tengely, amely lehetővé teszi a 40km/h közúti haladást. A 60, illetve 70cm-es hasmagasság megkönnyíti a munkavégzést fejlettebb kultúrákban is. A permetezőgép egy vagy kétkörös légfékkel is elérhető. A közúti világítás mind munka, mind szállítás közben biztonságot jelent a felhasználónak.

A vontatott permetezőgépek elérhetőek merev, hidraulikusan kormányzott, illetve teljesen automatikus nyomkövető kormányzással felszerelt vonórúddal.

2013-tól a vontatott permetezőgépek a Müller Elektronik által gyártott elektronikával van felszerelve. 3 fajta monitor szerepel a kínálatban, a legegyszerűbb a SprayLight, a következő fokozat a Basicpro majd a Comfortpro vezérlő egység. Az ISOBUS terminál alkalmazásával megvalósítható többek között a precíz sorvezetés és a különböző alkalmazási térképek felhasználása, mindez akár egy multifunkcionális vezérlőkar használatával. A terminálhoz köthető külső kamera rendszerrel Ön még jobban tudja követni az adott munkafeladatot.

Fontos opciós lehetőség a nyomás alatti folyadék keringtetés, amellyel a teljes szórókeretben állandóan áramlik a vegyszer. A permetezés megkezdésekor így azonnal megindul a folyadékáram és nem lesz hiányos, vagy túlvegyszerezett táblaszél. A folyamatos keringtetés megakadályozza a vegyszerlerakódást és segítségével garantálható az állandó hatóanyag összetétel. A rendszer aszimmetrikus fúvókákkal kombinálva a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak is tökéletesen eleget tesz.

A vontatott permetezőgépek Lechler injektoros fúvókákkal és fúvókavédelemmel vannak felszerelve alaphelyzetben. A nagygazdaságok részére ajánlott a többállású fúvókatartó.

A munkavégzés utáni tisztítás a szintén alapfelszereltséghez tartozó külső –belső mosó készlettel gyorsan elvégezhető.

A VOGEL-NOOT most igen kedvező áron kínálja a vontatott IN permetezőgépeit.

Néhány ár az akciós kivitelek közül:
IN280 18m szórókerettel: 20.750 EUR + áfa
IN360 24m szórókerettel: 26.900 EUR + áfa

Néhány hazai referencia:

Kovács Ottó, Abony
tel: 30/254-0743
„A bérmunka szolgáltatóként nem kockáztathatunk, hiszen a megélhetésük alapfeltétele a megrendelő igényeinek tökéletes kiszolgálása. A MASTERSRAY gépcsalád minden szinten megfelel ezen elvárásoknak. Egyszerű felépítés, robosztus kialakítás, masszív, tökéletes lengéscsillapítású szóró keret. A taposási kár minimalizálását gépünkön EXATRAK nyomkövető kormányzás biztosítja. A gyors helyváltoztatásról a fokozatmentes nyomtávállítású rugózott futómű gondoskodik, 40 km/órás maximális sebesség mellett. A legextrémebb megbízatásunk szántás gyomirtása volt, de a kiváló keretcsillapításnak hála, a gép tökéletes munkát végzett. Bízvást állíthatom, hogy gazdaságunk megtalálta a lehető legjobb permetező gépet.”

Nagy Imre, Bozzai
tel: 30/227-9522
„2012-ben szükségessé vált egy korszerű, a megnövekedett igényeket magas szinten kielégíteni tudó permetezőgépre. A beruházást hosszas keresgélés és részletes utánajárás előzte meg. Olyan vegyszerezőt kerestünk, amely a 80 LE-s traktorral is optimálisan üzemeltethető, megfelelő tartálynagysággal és a lehető legjobb ár-érték aránnyal rendelkezik. A döntés a VOGEL-NOOT IN-280 permetezőre esett, amely 18 méteres szórókerettel és többek között injektoros fúvókákkal, nagy méretű, fokozatmentes nyomtávállítású kerekekkel és magyar nyelvű monitorral érkezett. Hasonló minőségű gépet nem találtunk a piacon ilyen kedvező áron.”

Csonka László, Zsédeny
tel: 30/687-0660
„2005 óta foglalkozom intenzívebben a szántóföldi növénytermesztéssel, azóta bérelek és vásárolok is földeket Rábapaty környékén. Meglévő gépparkommal bérmunkát is végzek. Két évvel ezelőtt döntöttem úgy, hogy saját vontatott permetezőt vásárolok a megnövekedett igények és saját területem minél hatékonyabb permetezése céljából. A Vogel&Noot gyári képviselőjével már korábbról is jó volt a kapcsolat, valamint a több évtizedes múltra visszatekintő Holder név is ismerősen csengett, ezért döntöttem a MasterSpray IN280 vontatott permetező mellett! Közel 1000 hektár permetezése után is jó véleménnyel vagyok a permetezőről! A gazdaságomban alkalmazottak dolgoznak ezért fontos, hogy a gépet egyszerűen és mindenki számára átláthatóan lehessen kezelni. A Vogel&Noot permetezőm ezt mind tudja!”

Horváth Richárd, Petrikeresztúr
tel: 30/989-5324
„A zalai dombok lejtőin való munkavégzés komoly kihívások elé állítja a gépet. Fontos szempont volt a választásnál, hogy egyenletes súlyelosztású legyen, mind feltöltött mind pedig üres állapotban. Az IN vontatott permetező család szabadalmaztatott, főtartályába integrált tisztavizes tartály, mely egyben hullámtörőként is szolgál, a tengely felett helyezkedik el. Ezzel a konstrukciós megoldással a gép súlypontja a lehető legalacsonyabb. A permetező keretek közül a hátulra csukódó lett kiválasztva, összecsukott állapotban - a borulás elkerülése miatt - akár a talaj fölé 30 cm-re is leereszthető, így növelhető a stabilitás.”

Kajtár Zoltán, Beled
tel: 70/630-5225
„A Vogel-Noot Master Spray IN-280 vontatott permetezőgépet a jó ár- érték arány miatt választottam. Vásárlás előtt nagyon körbe kellett járnom a „piacot”, hogy a nekem legjobbat választhassam. Az Agro-Alfa Kft. több referencia hellyel is szolgált ahol már dolgoznak Vogel-Noot permetezők. Ezen cégek tulajdonosai is megerősítettek a döntésemben. Külsőre is megnyerő a gép, masszív váz, erős keret, jó súlyelosztás! A hátulra csukódó keret összecsukott állapotban is csillapított, tehát nem vagdalódzik. Szétnyitott állapotba a talajkövetése pedig kiváló! A menetarányos permetlé kijuttatás még apró területeken is pontosan adagol, nem kell többletet beletennem a gépbe, hogy biztosan elég legyen. Kis területeknél figyelhető meg, hogy merev vonórúddal szerelve is milyen jól leköveti a traktor nyomát. Köszönhető ez a tengely traktorhoz való közelségének.
Az eltelt 4 szezon után is nagyon elégedett vagyok a Vogel-Noot permetezővel, mindenkinek csak ajánlani tudom, aki jó áron magas minőségű permetezőt szeretne.”

Gelencsér Balázs, Pusztakovácsi
tel: 30/856-8536
„A döntéskor a legfontosabb az eszköz ár-érték aránya volt. Eddig összesen mintegy 800 hektárt dolgoztunk a géppel, teljes megelégedettséggel. Az permetező beállítása egyszerű, könnyen átlátható. Gond nélkül kijuttattuk vele a folyékony műtrágyát is. A teljesen elektromos vezérléssel a szakaszolás és a megfelelő permetlé mennyiség kijuttatása könnyen kezelhető. A központi tisztavizes tartály a hullámtörésen kívül egy megfelelő súlyponttal stabilizálja a masinát és biztonságosabbá teszi a közlekedését. ”

Koreny Gábor, SZIE Gödöllő, tanüzem vezető
tel: 30/567-0094
„A magyarországi agrár-felsőoktatás fellegvárában, a hallgatók, csak a legprofibb technikákkal találkozhatnak. Ennek a reményében vásároltuk meg a VOGEL NOOT permetezőgépét, és az elmúlt három év meghibásodás nélküli használata bizonyította, döntésünk helyes volt annak idején. A MASTERSPRAY által képviselt permetezés technika tovább örökíti a cégről kialakult általános véleményt, amely szerint ezek a termékek elfogadható áron, a prémium kategóriát képviselik a mezőgépgyártás palettáján. Az egyszerűségükben briliáns technikai megoldások, és a minőségi kidolgozás együtt szavatolják a gondtalan permetezést. Profi beszállítók – Lehler, TeeJet, Müller – profi minőség, profi háttér, elérhető áron. Mindaz, amit a VOGEL NOOT-tól várhatunk!”

További információ a Vogel-Noot honlapján >>>