Az új Crystal család egyelőre két tagból, egy 150-es és 160-as típusból áll, melyekben 6,057 literes, hat hengeres, (Deutz) TCD diesel erőforrások, 144, illetve 166 LE teljesítményt nyújtanak.
Zetor CrystalA megbízható, 24 szelepes Common rail befecskendezésű turbodiesel motorok, SCR füstgázkezelő technológiával teljesítik a StageIIIB emissziós előírásokat. Az új modellek külső megjelenése követi az elmúlt időszakban a kisebb teljesítményű szériákon bevezetett formavilágot.
Zetor CrystalAz erőátvitelről egy 30/30 fokozatot biztosító, 3 csoportból álló, elektrohidraulikus, automatikus kapcsolású nyomatékváltó biztosítja, az irányváltásról hidraulikus működésű kormánykerékről vezérelhető PowerShuttle irányváltó gondoskodik. A tengelykapcsoló a sebességváltó karról gombnyomásra kapcsolható, kettős nedves tárcsás kivitelű.
Zetor CrystalA traktor 85 kN emelőerejű III. kategóriájú hátsó hidraulikus függesztő műve Bosch EHR Hitchtronic rendszerű, mely talajmunkánál munka közben automatikusan szabályozza a csatlakoztatott függesztett munkagép pozícióját a talajellenállás függvényében. A kapcsolt munkagépek további hidraulikus egységeinek működtetését 3 pár kihelyezett hidraulikus csatlakozó biztosítatja, és még rendelkezésre áll plusz egy egyszeres működésű csatlakozó is.
Zetor CrystalA hátsó teljesítményleadó tengely 540/540E/1000/1000E percenkénti fordulatszámokat biztosít a hajtott munkagépek számára, míg a kívánságra felszerelhető mellső függesztés TLT kivezetése 1000 f/min fordulatszámot kínál, melyen keresztül akár 90 kW teljesítmény is átvihető a meghajtott munkagépre.
Zetor CrystalA differenciálzárral ellátott mellső tengely trapéz lengőkarokkal megoldott független kerékfelfüggesztéssel rendelkezik, amely a nehéz terepviszonyok között, illetve nagy sebességnél is maximális lengéscsillapítást és kényelmet biztosít.Zetor CrystalA Grammer Lux pneumatikus csillapítású vezetőüléssel szerelt vezetőfülke kényelmes légkondicionált munkakörülményeket biztosít. A kezelőszervek letisztul egyszerű elrendezése és könnyű kezelése tovább növeli a fülke kényelmét. Nyitható tetőablak segíti a kilátást, ha esetleg homlokrakodóval dolgoznánk, a fülke zajszintje pedig nem haladja meg a 73,2 dBA értéket. A traktorok üzemi tömege modelltől és felszereltségtől függően 4800-5840 kg között változik, mely még pótsúlyozással tovább növelhető.