Az elmúlt években nagy sikerrel értékesítette a nyíregyházi Agroker Holding Zrt. a Maschio Gaspardo talajmunkagépeit és vetőgépeit, ezért 2017-ben úgy határozott a cég, hogy a gyártó zöldsor betakarító eszközeit is elkezdi forgalmazni.

Ebből az apropóból döntöttek úgy a szervezők, hogy az MG Agrocenter s.r.o-val – azaz a márka magyarországi importőrével karöltve – szálastakarmány betakarítási gépbemutatót tartanak a gazdálkodóknak, szinte a teljes eszközpaletta felvonultatásával.

Nyíregyháza határában rendezték meg az első Maschio Gaspardo zöldsor gépbemutató, a dolgozó gépkapcsolatokat pedig a kaszálástól a rendsodráson át, egészen a bálázásig és csomagolásig szemmel követhették a termelők.

A technológiai sorban elsőként a Maschio Gaspardo Debora 340-es tárcsás kasza dolgozott, majd ezt követte az 530-as rendterítő és a 640-es rendsodró.

Nincs megállás! Hogyan bálázhatok két gurigát egy géppel?

A legnagyobb érdeklődést a bemutató Feraboli kombi bálázója keltette a szakmai közönség körében, mert ez az eszköz egy menetben a bálázó és a csomagológép ötvözetét testesíti meg.

Ez még mindig nem minden, hiszen a gép képes két bálával dolgozni egyszerre, így

megállás nélkül készíti az újabb gurigát, amíg az előző bálát már csomagolja is.

A kétkaros csomagolóegység pontos és alapos munkát végez, így az elkészült bálát nyugodtan visszaejthetjük a tarlóra – a fólia nem fog kilyukadni.

A Feraboli bálázók elűzik a bálázáshoz kapcsolódó félelmeket

Az MG Agrocenter a legszélesebb körből választott a gépbemutatóra a Feraboli bálázó-kínálatából – így a kis-, közepes-, és nagyüzemi termelők is megtalálhatják azt a kiváló minőségű eszközt, amelyet a legjövedelmezőbb módon tudnak használni a saját gazdaságunkban.

A gépbemutatón dolgozott az Entry 120-as mechanikus bálázó, a Sprinter 165-ös változtatható kamrás, változó geometriájú körbálázó, valamint az Extreme 265 HTC szeletelőrotorral ellátott professzionális bálázó is. A gazdálkodók kérésére több fordulóban is bizonyítottak a gépek az eltérően beállítható mag-, illetve bálatömörség bemutatása végett.