Sajtkendő többféle rendelhető változat - Mikrofilter sajtkendő

Baranya vármegye, Pécs
1
Leírás
Lenvászon sajtkendő:A szövés mintázata, és az anyag lyukmérete teszi sajtkendővé ezt a szőttest.Sajtkészítéshez sokféle módon használható:
Sajtív és sajtruha segítségével egyben tudod kiemelni az alvadékot az üstből. Sajtformák és sajtkávák béleléshez vagy autentikus gomolya - gömgöc csurgatásához, túró lecsöpögtetéséhez, görög joghurt készítéshez. A kendőbe szedett alvadékot felakasztva a sajt-gömbőc saját súlya alatt engedi ki a savót. Úgy is használhatod, hogy a sajtsajtformát kibéleled vele, majd átszeded bele az alvadékot. Így nem tömődik el a forma a préselés során, és elősegíti a savó kiszivárgását az alvadékból. Fontos segítség a sajt formázásához, szép mintás lenyomatot ad a sajtnak. Mikor már elég szilárd az alvadék, a sajtkendőt összekötve, és felakasztva tovább szikkasztjuk a készülő sajtunkat.Anyaga: 100% lenvászonSzármazása: ErdélyKapható méret:Kicsi: 70x100 cmKendő tisztítása:Minden sajtkészítés után, azonnal öblítsük le erős nyomás alatt, hideg vízzel. Kézi mosás: forró, szódabikarbónás (mosószóda) vízben mossuk át alaposan. Citromsavas vízben öblítsük ki, majd tiszta vízzel újra öblítsük át. Gépi mosás: mosógépben való mosáskor mindenképpen ajánlott mosózsákba tenni. Mosásra itt is a mosószóda, öblítésre a citromsav használható 60-90°C -on.Gépi mosással sokkal hamarabb kifoszlik, elhasználódik!Kézi mosás ajánlott!Mikrofilter sajtkendő 70x100 cm:Sajtkendő, szűrőháló 100% élelmiszeripari nylonból.A sajtkélszítéshez, nagyon finom szűrésekhez inkább a 100 micronos, míg a sörkészítéshez, növényi tejekhez, vegán italokhoz inkább a 200 micronos verziót ajánljuk.Professzionális élelmiszeripari minősítésű szűrőháló PA6 tipusú élelmiszeripari nylonból. Hőálló, elnyűhetetlen, mosható.Tulajdonságok: Anyaga: PA6 Nylon Szálvastagság: 200 um (0,2
mm) Lyukazottság: 4096
lyuk / cm2 Olvadáspontja: 215 °C FDA élelmiszerminősítésSajtmuszlin-sajtkendő:Rugalmas polietilénből készült 90x90 cm méretű sajtkendőA lyukacskák kúpos kialakítása különösen jó kapilláris elvezetést biztosít a savó számára
a sajt- és túrógyártás során. A sajtmasszáról a
kendő könnyen levehető, felülete nagyon sima. A termék élelmiszeripari felhasználásra ajánlott.Előnyös tulajdonságai: nem szívja magába, és nem
tartja vissza a nedvességet optimális savó kivezetés a mikroperforáción keresztül a túró vagy a
sajt nem tapad a kendőhöz, így könnyen szétválasztható sima, homogén felületet képez a sajtokon elasztikus többször használható
60-70°C-os mosás utánHasználat közben ügyeljünk arra, hogy a kendő sima oldalával kerüljön a sajt felé, mert így érvényesül a tölcséres mikroperforáció!
Hirdetés azonosító: 2659013
Frissítve: 2025. augusztus 29. 05:50