Gázolaj árak 581 Ft Benzin árak 586 Ft EUR 401.61 Ft USD 351.37 Ft CHF 427.9 Ft GBP 476.64 Ft

Előző

Sajtkultúrák - Krémsajt

1.539 Ft

Település Baranya vármegye, Pécs
Megosztás: messengerfacebookwhatsappviberemail

Következő

Ár 1.539 Ft

Leírás
HOZZÁVALÓK:10 liter friss, nyers tej1 kapszula krémsajt kultúra1 ml természetes tejoltódigitális maghőmérő - vízállóKÉSZÍTÉSE:Készülhet tehéntejből, kecsketejből, juhtejből vagy ezek keverékéből. Mind nagyon finom lesz!A friss, jó minőségű, tejet beleöntöm egy 10 literes lábasba.Elkezdem melegíteni 23 °C-ig a tejet. Nagyon hamar felmelegszik, érdemes ott állni felette, hogy időbe lezárjuk a tűzhelyet. 1. kultúrázás:Melegítés közben, már elkészítem a feloldott kultúrát.10 liter tejhez 1 kapszula krémsajtkultúrát oldok fel kevés langyos vízben. Ezt az oldatot keverem a 23 °C-os tejbe. Lefedem az edényt, és 5 -10 percig érlelem, pihentetem a tejet.2. tej beoltása:10 perc elteltével, 23 °C-on, 10 liter tejben 0,8-1 ml természetes tejoltót keverek.Meleg helyen hagyom a lábast, végig 22-23 °C-ban. 10-12 óra alvadási idő következik. Ilyenkor már nem szabad kevergetni, melegíteni, mozgatni a tejet.Alacsony hőmérsékleten, kevés oltóval, lassan válik a folyékony tej szilárddá. De alig van tennivaló vele, csak türelmesen várnunk kell!3. alvadék felvágása: 4 x 4 cm-res hasábokra vágom a megalvadt tejet egy hosszúpengéjű késsel, mely teljesen átéri az alvadékot.Először egyik irányba vágom végig 4 cm-ként, majd rá merőlegesen ismét 4 cm-ként.További vágásra nincs szükség. 4. ülepítés: 8-10 óra ülepítés következik.A lábast minden folyamat között lefedve tartom. Az ülepítés alatt a savó kiserken az alvadékból.5. formázás:Finoman, óvatosan kell bánni a lágy alvadékkal, hogy későbbiekben a sajt is lágy, krémes tudjon lenni.Az alvadékot egy nagy szűrő segítségével átszedem, nedves sajtkendővel bélelt tálba úgy, hogy az alvadék darabok minél kevésbé törjenek össze.Nem szabad rázogatni, összetörni az alvadékot, mert akkor kevésbé lesz krémes a végeredmény.6. csöpögtetés:A sajtkendő négy sarkát összekötöm és egy kampóra felakasztom, hogy a savó kicsuroghasson belőle.6-10 órán keresztül csurgatom, csepegtetem.Majd kibontom a kendőt és óvatosan átgörgetem a sajtot. Ami alul volt az kerül most felülre.Ismét összekötöm a kendő négy sarkát, és újabb 6-10 óra csöpögtetés következik.A krémsajt készítése végig 22-23 °C-on történik.(Melegebb időben rövidebb, akár 2x6 óra csöpögtetés is elég lehet.)7. ízesítés:Kibontom a kendőt és egy nagyobb tálba borítom a sajtmasszát. Sózom, fűszerezem, habosra keverem.Ezt végezhető darálóval, botmixerrel, aprítógéppel vagy kézzel is.8. tárolás:Tárolása: Hűtőszekrényben 10-14 napot áll el.Eltarthatóságát befolyásolja a sóssága és a fűszerezettsége.A só tartósít, és kihozza az ízeket! Használjuk bátran.

Hirdetés azonosító: 2375573
Frissítve: 2025. június 03. 05:50
ÚJ DEUTZ-FAHR 7250 AGROTRON TTV (247 LE) PRÉMIUM NÉMET TRAKTOR AKCIÓ KÉSZLETRŐL
ÚJ DEUTZ-FAHR 7250 AGROTRON TTV (247 LE)...

57.900.000 Ft +ÁFA

Készletről eladó új Paksan Scorpion sorfüggetlen silózó
Készletről eladó új Paksan Scorpion...

Ár nélkül

Versatile RT490 kombájn gabona- és kukoricaasztallal,  980 üzemórával eladó
Versatile RT490 kombájn gabona- és...

Ár nélkül

Új hatszögtengely-hajtású Massey Ferguson DM306-P tárcsás kasza házhoz szállítással eladó
Új hatszögtengely-hajtású Massey...

3.990.000 Ft +ÁFA

Cikkajánló


Kirándul a gyerek? Ezt semmiképp ne csomagold neki!
Kirándul a gyerek? Ezt semmiképp ne csomagold neki!

Egyáltalán nem mindegy, hogy mit és hogyan csomagolsz a gyermekednek az osztálykirándulásra.

Háromnapos időjárás-előrejelzés: ennek nem örülsz! VIDEÓ
Háromnapos időjárás-előrejelzés: ennek nem örülsz! VIDEÓ

Feltéve persze, hogy gazdálkodsz és nem a Balatonon melózol/nyaralsz...

Élj tovább és egészségesebben – színes ételekkel!
Élj tovább és egészségesebben – színes ételekkel!

Ezeknek az ételeknek a fogyasztása csökkenti a krónikus betegségek és a halálozás kockázatát.

Magas a vérnyomásod és a koleszterined? Így idd a paradicsom levét!
Magas a vérnyomásod és a koleszterined? Így idd a paradicsom levét!

A paradicsom nagyon finom és egészséges, a belőle készült lé azonban csodákra képes!

Hirdető adatai


 
Név Önitató Kft. Működő cég
Helység Baranya vármegye
7631 Pécs, Reménypuszta
Webcím www... Megjelenít
4 éve hirdető
Powered by Google
5

Kapcsolatfelvétel


Hirdető adatai
Telefon +36724 xxxxxx Megjelenít
E-mail xxx@xxx... Megjelenít
Üzenetet küldök
Üzenet küldéshez, kérjük, jelentkezzen be!
Regisztráció

Ön szerint ez a hirdetés hibásan lett feladva? Kérjük, ossza meg velünk észrevételeit az alábbi űrlap kitöltésével:

reCAPTCHA védelem Adatvédelem - Általános Szerződési Feltétek

Élet a tarlón! Agroinform webinárium
Élet a tarlón! Agroinform webinárium
Csatlakozz online konferenciánkhoz, aminek középpontjában a tarló áll.
 Ezért lett hungarikum a kéknyelű – bor, ami Badacsonyt meséli el
Ezért nem kell a rókákat babusgatni, etetni meg pláne nem!
Ezért nem kell a rókákat babusgatni, etetni meg pláne nem!
Több okból sem szerencsés ajnározni őket és nagyobb hangsúlyt kellene fektetni a...
Ne hagyd, hogy kiégjen a termésed! Védelem UV és aszály ellen
Ne hagyd, hogy kiégjen a termésed! Védelem UV és aszály ellen
A kén, cink, bór és más mikroelemek szerepe kulcsfontosságú a nyári időszakban....
Közepes termésre, kiváró piacra számítanak a gabonatermesztők
Közepes termésre, kiváró piacra számítanak a gabonatermesztők
Menetrend szerint kezdődhet az őszi kalászosok betakarítása.
Drónnal permetezni? A magyar szakértő szerint nincs okunk a szégyenre
Búcsút inthetünk a kecskeméti kajsziból készült híres pálinkának?
Búcsút inthetünk a kecskeméti kajsziból készült híres pálinkának?
Huszonhat év alatt nem volt példa ekkora fagykárra.
Videón a parajdi pusztítás, a MAGOSZ is adományozásra buzdít
Ültetvénybe vagy városi munkára? Ez a traktor mindenhol beválik
Ültetvénybe vagy városi munkára? Ez a traktor mindenhol beválik
A szokatlan kinézetnek praktikus okai vannak.
T-150-es traktor modernizálva: így dolgozik ma a magyar földeken
A puszta újraéled: lenyűgöző fotókon a hortobágyi kihajtás
A puszta újraéled: lenyűgöző fotókon a hortobágyi kihajtás
Láttukon úgy érzed: milyen jó volna ott lenni...
Egy csepp vizet sem veszíthetünk – beszélgetés Hubai Imrével

Minden jog fenntartva.
© 2025 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]