A japán viaszbogyót több mint kétezer éve termesztik és fogyasztják számos ázsiai országban. Akkora, mint egy nagyobb cseresznye, íze pedig olyan, mint a málna és az eper keveréke, csak kicsit fanyarabb, és a gyógynövények ízharmóniájára hajaz – írja a 24.hu.

Külseje rögös, sok apró gyümölcshúsból áll, amelyek a középen lévő maghoz tapadnak. Ezek az aprócska szárak egyedi textúrát adnak a gyümölcsnek. A gyümölcshús szilárd és rágós.

Fogyasztás előtt érdemes lehet sós vízbe áztatni a japán viaszbogyót, hogy eltávolítsuk belőle a kártevőket, szennyeződéseket, azonban ezzel sajnos megfosztjuk jellegzetes ízétől.

Keleten rendkívül népszerű finom ízének köszönhetően, a mély sötétvörös színű gyümölcsök a legédesebbek.

A piacokon különböző érettségi állapotban árulják aszerint, hogy mi a vásárlók igénye.

Csak frissen fogyasztható, ezért elég nehéz hozzájutni Ázsián kívül, de csomagolva néha megtalálhatók európai és amerikai boltokban is.

Teák, szörpök is készíthetők belőle.

Indexkép: iStock