Hétfő

Délelőtt délkelet felé fokozatosan elhagyja az országot az összefüggő felhőtakaró, mögötte északnyugat felől felszakadozik, majd csökken a felhőzet, és a felhőátvonulások mellett sok napsütés várható. A délkeleti országrészben a déli órákig még felhős, esős idő lehet, majd ahogy az ország többi részén, arrafelé is záporok, zivatarok alakulhatnak ki. Az északnyugati, nyugati irányú szelet nagy területen tartósan erős, elsősorban Sopron térségében, illetve a zivatarok környezetében viharos lökések is kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 14 és 18 fok között alakul.

hőmérséklet

Maximumhőmérséklet  [°C], szeptember 19. hétfő délután – forrás: OMSZ

Kedd

Északnyugat felől kisebb-nagyobb felhőtömbök érkeznek fölénk, valamint gomolyfelhők is képződnek a térségünkben. Ezzel együtt is az ország legnagyobb részén többórás napsütés lesz. Elszórtan alakulhatnak ki záporok, zivatarok, nagyobb számban az északkeleti megyékben valószínű csapadék. Az északnyugati szelet ntovábbra is többfelé kísérik élénk, illetve erős széllökések.

A hőmérséklet hajnalban általában 4, 10 fok között lehet, de a szélcsendes, derült helyeken ennél hidegebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 13 és 18 fok között alakul.

hőmérséklet

Minimum/Maximum hőmérséklet  [°C], szeptember 20. kedd – forrás: OMSZ

Szerda

Gomolyfelhős idő valószínű többórás napsütéssel. Elsősorban az ország keleti felén fordulhat elő zápor, esetleg egy-egy zivatar. Az északi, északnyugati szél főként a Dunántúlon olykor megerősödik. A minimum-hőmérséklet többnyire 3 és 9 fok között alakul, de a szélvédett, kevésbé felhős tájakon ennél egy-két fokkal hidegebb is lesz. A csúcshőmérséklet 13 és 18 fok között várható.

hőmérséklet

Minimum/Maximum hőmérséklet  [°C], szeptember 21. szerda – forrás: OMSZ

kukorica aratás

Aratják a kukoricát – fotó: Zámbó András

Csütörtök

Többnyire gomolyfelhős idő várható, jellemzően többórás napsütéssel. Elsősorban a Dunától keletre alakulhatmak ki záporok, esetleg zivatarok. Az északi, északnyugati szél még több helyen lesz élénk. Hajnalra az ország döntő részén 3 és 8 fok közé hűl le a levegő, de a szélvédett, derült részeken ennél alacsonyabb értéket is mérhetünk. A legmelegebb órákban 13, 18 fok valószínű.

hőmérséklet

Minimum/Maximum hőmérséklet  [°C], szeptember 22. csütörtök – forrás: OMSZ

Péntek

Csapadék nem valószínű, a fátyol- és gomolyfelhők mellett napos idő várható. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad. Hajnalra általában 2 és 7 fok közé hűl le a levegő, talajmenti fagy több helyen lehet, a hidegre érzékeny helyeken 0 fok alá csökkenhet a hőmérséklet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között várható.

Szombat, Vasárnap

Változóan, időszakosan erősebben felhős időre van esély többórás napsütés napsütéssel, csapadék nélkül. A déli, délkeleti szelet élénk, néhol erős lökések kísérhetik. Hajnalban jobbára 4, 9, délután 15, 21 fokot mérhetünk.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában.