Kedd

Gomoly- és fátyolfelhőképződés mellett sok napsütés várható. Estétől megnövekszik a felhőzet, de csapadék nem valószínű. A szél helyenként megélénkül.

A hét közepéig melegszik az idő. Kedden a maximum-hőmérséklet 21 és 26 fok között alakul.

Szerda

A délnyugati országrészben fátyolfelhőkre és szűrt napsütésre számíthatunk. Északkelet viszont vastagabb lesz a felhőzet, az Északi-középhegység tágabb térségében pedig borult lesz. Az északi tájakon eső, zápor előfordulhat. A legtöbb csapadék Borsodban várható. A szél megélénkül, többfelé meg is erődödik. A minimum-hőmérséklet főként 9 és 17 fok között valószínű, a maximum-hőmérséklet pedig 23 és 30 fok között várható.

Csütörtök

Többfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra. A szél időnként megerősödik.

A minimum-hőmérséklet 13 és 20 fok között várható, a maximum-hőmérséklet általában 25 és 30 fok között alakul. A tartósan csapadékos helyeken ennél pár fokkal hűvösebb is lehet.

Figyelmeztető előrejelzés - zivatarok

Citromsárga vészjelzés: Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában.

Indexkép: Dukai Bence