Csütörtök

Nyugat felől több hullámban várható eső, zápor. Zivatarok bárhol kialakulhatnak. Délnyugaton felhőszakadásra is van esély.

Figyelmeztető előrejelzés - zivatarok

Citromsárga riasztás: Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat! Narancssárga figyelmeztetés: Hevesebb zivatarok kialakulására lehet számítani. A villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél, jégeső is! – Fotó: OMSZ

Figyelmeztető előrejelzés - felhőszakadas

Citromsárga figyelmeztetés: Intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat. Narnacssérga  – Fotó: OMSZ

A szél nagy területen lesz élénk, időnként erős lökések is előfordulhatnak. Zivatarok környezetében átmenetileg viharos lökések is lehetnek.

A maximum-hőmérséklet a csapadékos területeken általában 18 és 24 fok között, míg az ország déli felén többnyire 25 és 28 fok között alakulnak.

Péntek

Általában felhős lesz az ég, de délelőtt még lehetnek napos tájak. Több helyen, akár több alkalommal lehet eső, zápor, a keleti megyékben zivatar is. Helyenként nagyobb mennyiségű csapadék is hullhat.

Figyelmeztető előrejelzés - zivatarok

Citromsárga riasztás: Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat! – Fotó: OMSZ

A szél sokfelé élénk, néha erős lesz. A minimum-hőmérséklet 11 és 17 között várható, a maximum-hőmérséklet 17 és 25 fok között valószínű.

Szombat

Általában borult lesz az ég. Többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar. A szél megélénkül, helyenként megerősödik. A minimum-hőmérséklet 8 és 14 fok között valószínű, a maximum-hőmérséklet 12 és 19 fok között alakul.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában.

Indexkép: Shutterstock