Péntek

A Dunától keletre erőteljes gomolyfelhő-képződésre van kilátás, a késő délutáni óráktól pedig a Dunától keletre szórványosan előfordulhat zápor, zivatar. Este pedig a nyugati megyékben számíthatunk csapadékra. A maximum-hőmérséklet 33 és 39 fok között valószínű.

Figyelmeztető előrejelzés - hőség

6 megyében a legmagasabb, harmadfokú figyelmeztetést adott ki az OMSZ a hőség miatt. Ezeken a területeken a napi középhőmérséklet 29 °C felett valószínű – Fotó: OMSZ

Este északnyugat felől hidegfront érkezik, melynek hatására a nyugati megyékben megnövekszik a felhőzet és megnő a záporok, zivatarok esélye.

Szombat

A hidegfront hatására reggel nyugaton, a keleti megyékben a déli óráktól várható erőteljesebb felhősödés. Zápor, zivatar kialakulására főként a Dunától keletre van nagyobb esély, de a reggeli órákban a Dunántúlon is előfordulhat egy-egy csapadékgóc. A szél erős lesz, a Bakonyban viharossá fokozódik. A zivatarok környezetében is lehetnek viharos lökések.

Figyelmeztető előrejelzés - hőség

Némileg csökken a hőség, de zivatarokra és erős szélre is számítani kell – Fotó: OMSZ

A minimum-hőmérséklet általában 16 és 23 fok között várható, a maximum-hőmérséklet pedig 29 és 37 fok között valószínű.


Vasárnap

Napos időre van kilátás, záporok, zivatarok főként a hegyekben forduhatnak elő. A szél megélénkül. A minimum-hőmérséklet többnyire 13 és 21 fok között várható, a maximum-hőmérséklet általában 31 és 36 fok között alakul.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában.

Indexkép: Leczkési Erik