szalma

Nyár, hőség, munka – Fotó: Szabó László

Időjárási helyzet Európában

Kontinensünk jelentős részének időjárását magasnyomás határozza meg, ezért nagy területen napos, csapadékmentes az idő. Csupán a Brit-szigetek térségében, illetve egy, az anticiklonba észak felől benyúló hidegfront mentén fordult elő záporos csapadék. E hidegfront előtt továbbra is az Északi-sarkkörig húzódik a meleg légtömeg, 30 fokot meghaladó hőmérséklettel. Forróság mindazonáltal csak az Ibériai-, Appennini-, valamint a Balkán-félszigeteken van. A Kárpát-medence időjárását hétfő estig forró, száraz levegő alakítja, majd estefelé hidegfront éri el a nyugati tájakat.


Várható időjárás Magyarországon

Derült, napos időre van kilátás kevés felhővel. Egy-egy helyen zápor, zivatar legfeljebb a déli, délkeleti határ mentén alakulhat ki. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet délután 31, 36, késő este általában 21, 28 fok között alakul. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 22 fok között várható, de a hidegre érzékeny helyeken ennél pár fokkal hűvösebb is lehet.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában.