A portugál Asfertglobal csütörtökön jelentette be, hogy Tóth Andrea növényorvos és szaktanácsadó lett a vállalat új, Kelet-Európárt felelős régiómenedzsere.

Tóth Andrea (Panka) a Szent István Egyetemen szerzett növényorvos mesterdiplomát, jelenleg doktori tanulmányait végzi a MATE-n. Panka korábban kommunikációs szakemberként dolgozott a Corteva Agriscience-nél, majd növényorvosként és szaktanácsadóként számos vállalttal és kertészettel működött együtt, mint például a Docler Holding Budapest. Balm for Crop néven megtartja saját növényorvosi praxisát a jövőben is. 

Komoly tervek a régióban

A portugál Asfertglobal elsősorban olyan innovatív növényi biotápanyagok és biostimulátorok fejlesztésével és gyártásával foglalkozik, amelyek hasznos mikroorganizmusok és új, aktív, szerves molekulák felhasználására épülnek. A vállalat jelenleg 20 országban van jelen, köztük Spanyolországban, Franciaországban, Görögországban, Törökországban, Dél-Afrikában, Oroszországban és Magyarországon is.

"Az Asfertglobal ún. zöld technológiát alkalmaz a növény immunrendszerének egészségére alapozva. Mivel a növényeket a számukra optimális formában előforduló, megfelelő minőségű és mennyiségű elemekkel látják el, azok maximálisan ki tudják hozni a nemesítési adottságaikat. A növények kevésbé fogékonyak a betegségekre, így a felhasznált növényvédő szer mennyisége is kevesebb. Ennek oka, hogy az egészséges növényben a hatóanyagok és tápelemek is jobban tudnak hasznosulni" – mondta el az Agroinformnak Tóth Panka.

A Kertcenter, az Asfertglobal termékeinek magyarországi forgalmazója kiállítóként és előadóként is részt vesz a februári PREGA Konferencián, így a rendezvényen az Asfertglobal ökológiai termékeit is megismerheted.

Tóth Panka az Agroinform.hu számára nemrég készített interjút Simon Attilával a Simon Gyümölcs tulajdonosával:

Közeledik Magyarország precíziós gazdálkodási konferenciája! Jelentkezz még ma!

PREGA – Precíziós Gazdálkodási Konferencia és Kiállítás 2023

Időpont: 2023. február 8-9.

Helyszín: Aquaworld Kongresszusi Központ, Budapest

Program és jelentkezés: www.prega.hu

prega

Indexképek: Facebook