Jövőre folytatódik az agrárdiplomáciai menedzser képzés az Agrárminisztérium és a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) együttműködésében, így az egyetem újabb hallgatók jelentkezését várja a 2024 februárjától induló keresztféléves programra.

képzés

Agrárdiplomáciai menedzser szakirányú továbbképzés indul – fotó: pixabay.com

A magyar agrárium nem csupán a lakosság minőségi élelmiszerellátását biztosítja, de egyre aktívabb és megbecsültebb szereplője a nemzetközi élelmiszer- és alapanyag-kereskedelemnek, amely a magyar nemzetgazdaság fejlődéséhez is jelentős mértékben hozzájárul.

Ezért elengedhetetlen, hogy az agrárdiplomáciában, a nemzetközi agrárkapcsolatokban és a nemzetközi agrárkereskedelemben dolgozó szakemberek megismerjék a terület nemzetközi összefüggéseit, cél- és eszközrendszerét, valamint gyakorlati működését.


Ebből a felismerésből született az Agrárminisztérium és a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) együttműködésében megvalósuló agrárdiplomáciai menedzser szakirányú továbbképzés, amelynek célja, hogy a magyar agrárdiplomáciát magasan kvalifikált, korszerű elméleti, módszertani és gyakorlati ismeretekkel felruházott szakemberek műveljék.

A jelentkezési felhívás a MATE honlapján érhető el. A képzésre január 15.-ig lehet jelentkezni.