Az elmúlt évben megjelentek a dél-koreai cég termékpalettáján, az úgynevezett nulla fordulású fűnyírótraktorok. Ezeket a zero turn fűnyírótraktorokat úgy tervezték, hogy Ön a lehető legkevesebb idő alatt minél nagyobb területet tudjon lenyírni a segítségükkel. Ez a gép képes a sor végén 180 fokban megfordulni és ekkor is tökéletesen lenyírja a füvet, nem marad vágatlan felület. Ha hagyományos fűnyírótraktorral dolgozik, a fordulókra még egyszer vissza kell mennie, hogy azt tökéletesre nyírja.

A KIOTI-nál nincs visszaút!

Mivel a fűnyíró 360 fokos körben is meg tud fordulni, képes arra, hogy jelentősen csökkentse a virágágyások, a kerítés, a fák, vagy egyéb más kertben található akadályok körül elhagyott vágatlan felület méretét.

Kioti fűnyíró traktor

A ZXC modell magasított háttámlájú, rugózott üléssel rendelkezik – fotó: Készenlét ZRt.

Ismerkedjünk meg a Magyarországon, a KÉSZENLÉT ZRt. forgalmazásával hozzájutható modellekkel.

Két modellről beszélhetünk. A ZXR a magánfelhasználók számára, a ZXC a professzionális felhasználók számára nyújt kiváló lehetőséget a fűnyírási munkák hatékony és minőségi elvégzésére.

Közös jellemző, hogy mindkét sorozatnál a KIOTI gyár biztosítja, hogy ezek a zero turn kaszák ugyanazt a minőséget és megbízhatóságot kínálják az ügyfeleknek, amelyet már megismertünk a KIOTI traktoroknál. Mindkét esetben két vágási szélesség, mégpedig a 48” (122 cm) és az 54” (137cm) közül választhatunk.

Mi a különbség a ZXR 48/54 és a ZXC 48/54 fűnyíró traktor modellek között?

A ZXC-48/54 esetében:

  • Nagyobb teljesítményű (23-25 LE) és lökettérfogatú benzinmotor.
  • Nagyobb haladási sebesség, 16 km/h. (ZXR esetében– 12km/h)
  • Megnövelt üzemanyag-tartály, 45,7 l. (ZXR esetében – 28,6 l)
  • Nagyobb kerekek, robusztusabb felépítés.

Továbbá a ZXC modell magasított háttámlájú, rugózott üléssel rendelkezik. Ahol a ROPS, az első lámpák és a vonószem standard felszerelés, míg a ZXR -nél ezek opciós tételek.

Fűnyíró traktor a kertben

A zero turn kaszák a KIOTI traktorok esetében már jól megszokott minőséget és megbízhatóságot nyújtják – fotó: Készenlét ZRt.

A fűnyírók további jellemzői

1. A motorok a megbízhatóságukról híres Briggs és Kohler gyártmányúak. A gyártó tervei között szerepel, hogy 2022-ben bemutatja az elektromos meghajtású zero turn kaszákat.

2. A fűnyíró traktor jobb oldalán található a műanyag kidobó nyelv, amely könnyen idomul, ha túl közel haladtunk a tereptárgyakhoz. Ha mégis ütközünk, a kaszaházon lévő „gyűrődési zóna” megvédi a vágószerkezetünket.

3. A kaszapengék minden típusnál mulcsozókésekre is cserélhetők, ebben az esetben a kések mögé egy terelő lemezt is fel kell szerelni. A késeket ékszíj hajtja, amely könnyen cserélhető, ha felhajtjuk az ülés előtti padlólemezt.

4. A rugózott, magas háttámlájú ülést, kézzel állíthatjuk a legmegfelelőbb helyzetbe. (ZX std.)

5. Kulccsal a traktor nem rendelkezik, az üzemelést nyomógombbal indíthatjuk. Az indítás előtt azonban meg kell adni egy 4 számjegyű kódot, amelyet Ön választ ki a beüzemeléskor. A képernyőről leolvashatja az üzemóra-állást, akkufeszültséget és karbantartási utasításokat. A panel mellett egy 12V-os csatlakozó található. A panel előtt nagyméretű forgató gomb van elhelyezve, amellyel fokozatosan és egyszerűen tudja állítani a vágási magasságot.

6. Az üzemanyag tartályon található „mélyedésben”, poharat, flakont, akár telefont is tárolhat. A tartóból a nedvesség elvezetése megoldott.

Kioti fűnyíró traktor

Fotó: Készenlét ZRt.

Tehát miért is válasszuk a KIOTI ZXR 48/54 és ZXC 48/54 típusú zero turn traktorjait?

  • egyszerű felépítés, strapabíró kivitel, hosszú élettartam
  • nem kell után nyírni és könnyen körbe nyírhatja a fákat, bokrokat, szegélyeket és egyéb tárgyakat
  • a nulla fordulós gépek menetsebesége nagyobb a hagyományos gépekhez képest• könnyű manöverezés, 360 fokos fordulás
  • jelentős időmegtakarítás érhető el.

S mert fűnyírótraktor teljesítménye, a gyártói számítások és a gyakorlati mérések alapján a 122 cm-es vágószélességgel 1,26-1,41 ha/h, illetve a 137 cm-es vágószélességgel rendelkező gépeknél 1,57-1,76 ha/h.

A gépeket leszállítva, beüzemelve és a kezelő személyzetet oktatásban részesítve adjuk át.

Várjuk érdeklődését!

8500 Pápa, Mozsár u. 14. 
Tel: +36 89 510 180
Web: keszenlet.hu

Termék referens: Goór Sándor
Tel: +36 30 280 6822

KIOTI logo

Készenlét Zrt. logo