A Campagnola márkanév Olaszországban a professzionális ültetvényszerszámokat jelenti, hiszen 60 éves múltjával ez a gyártó mára olyan termékskálával rendelkezik, amely minden szőlős- és ültetvényes gazdálkodó igényeit maradéktalanul ki tudja szolgálni. A cég piacvezető az elektromos- és pneumatikus kézi művelő-, valamint betakarító eszközök gyártásában.

A Campagnola termékpalettáján a mechanikus eszközöktől a pneumatikus kisgépeken át a kompresszorok- és az elektromos eszközök széles kínálatáig minden megtalálható. A legnépszerűbb Campagnola kéziszerszámok közé sorolhatók az elektromos metszőollók, kötözőgépek, valamint a mechanikus ágvágók, kések és fűrészek, amelyek mind megtalálhatók a Meződepó kínálatában.

A professzionális Campagnola eszközök titka a kutatás-fejlesztésben rejlik, amelyre a gyártó a vállalat megalapítása óta hatalmas hangsúlyt fektet. Mindezeknek köszönhetően a Campagnola kínálata minden környezeti előírásnak megfelel – ugyanakkor költséghatékony megoldásokat nyújt az ültetvényes-gazdáknak.

Campagnola elektromos metszőolló tesztelése a KOCH Borászatban – fotó: Agroinform.hu

A KOCH borászatban jártunk Borotán, ahol a társaság munkatársai örömmel próbálták ki a Campagnola elektromos – és mechanikus kéziszerszámait. Bakos Istvánnal, a KOCH Borászat szőlészeti koordinátorával beszélgettünk.

Metszés utáni pillanat a KOCH Borászat tőkéi között – fotó: Agroinform.hu / Igric Dominika

"Azt gondolom, hogy mindenhol a mezőgazdasági ágazatokban a legnagyobb problémát a kézimunkaerő hiánya okozza. Ezen felül, a változó klimatikus viszonyok mellett a munkák elvégzésére is egyre kevesebb idő marad. Gépesíteni kell, ez nem kérdés!

Azonban nem mindegy, hogy milyen szerszámokat használunk a szőlőben, hiszen egy-egy új technológia kipróbálása értékes időt vesz igénybe – kockázatos, hogy beválik-e a szerszám és hogy az alkalmazottak mennyi idő alatt tanulják meg a használatukat. Idénymunkásokról is beszélünk, akiknek a munkája felbecsülhetetlen értékű a mai világban, fontos számunkra, hogy gyorsan és kényelmesen tudjanak dolgozni, és hogy a követező szezonban a jó tapasztalatok miatt is visszatérjenek hozzánk. Az állandó munkaerőről nem is beszélve! Sokat adunk minden dolgozónk véleményére.

Hasznos volt a Campagnola kéziszerszámok tesztelése a gazdaságunkban, örülök, hogy ilyen lehetőséget kaptunk a Meződepótól. Kipróbáltuk az elektromos metszőollót a szőlőben és a mechanikus ollókat, ágvágókat is a gyümölcsfákon. Minden szerszám kiválóan vizsgázott, sőt,

szeretném kiemelni, hogy az elektromos kéziszerszámok mellett szól a könnyű súlyuk is, így a női dolgozóink is szívesen használják ezeket."

– nyilatkozta Bakos István a Campagnola elektromos- és mechanikus metszőollók próbája után.

Vajon mi a helyzet a kötözés munkaműveletével?

"A szőlőben a legkevésbé kedvelt munka a kötözés, amely feladat elvégzésére szintén nagyon nehéz embert találni. Úgy érzem a gépteszt után, hogy erre a problémára is megoldást nyújthat a Campagnola az elektromos kötözőgéppel. Könnyű az eszköz súlya és nagyon gyorsan ráéreztünk a hatékony munkára vele. A gyorsaság nem kifejezés a hagyományos kötözéshez viszonyítva!"

szőlő

Campagnola elektromos kötözőgép munka közben – fotó: Agroinform.hu

További információ a kertészeti és szőlészeti eszközökről és gépekről a Meződepó honlapján található.