Az 1994 óta évente megrendezett, idén június végén Luxembourgban tartott Concours Mondial de Bruxelles (CMB) a világ legnagyobb presztízsű borversenye. A vörösborok kategóriában, mintegy 7,5 ezer mintából a villányi Jammertal Borbirtok Cassiopeia Merlot 2015 bora kapta a legmagasabb pontszámot az eseményen, ezzel elnyerte a "Grand Gold Medal Revelation Red Wine" díjat – írja az MTI.

Jammertal Borbirtok közlemény szerint a "világsiker értékét mutatja, hogy ilyen nyílt kategóriában és a verseny történetében először kapta magyar vörösbor ezt a díjat".

Cassiopeia Merlot

A Jammertal Borbirtok Cassiopeia Merlot 2015 bora kapta a Grand Gold Medal Revelation Red Wine díjat – Fotó: Concours Mondial de Bruxelles

A 2021-es CMB borversenyen 672 francia, 507 spanyol, 389 olasz és 335 portugál érem született, de a – 10 000 tételt számláló – megmérettetés végeredménye "azt mutatja, hogy a világ legjobb vörösbora magyar lett" – emelték ki a közleményben.

A villányi, magyar tulajdonú, hat céget tömörítő, 85 hektáron gazdálkodó, évi 550-600 ezer palackot forgalmazó Jammertal Borbirtok közölte: a pandémiát követően fellendülésre számítanak, egyúttal számolnak a tudatos fizetőképes vásárlói réteg szélesedésével, céljuk a német nyelvterületű és skandináv piacokra való belépés is.

Az indexkép illusztráció, fotó: pixabay.com