Fontos tudni, hogy az adott fenológiához optimalizálva kell a megfelelő terméket kiválasztanunk, hogy annak összetétele igazodjon az aktuális élettani folyamatokhoz. Adott körülmények között kell maximalizálni a fotoszintézist, és kiaknázni a vetőmag terméspotenciálját, különben nem lesz kellően hatásos a növénytáplálásunk.

A 21. századi lombtrágyázástól ennél már lényegesen többet várunk el.

Oázis

Az FNE Zöld folyó közvetlenül stimulálja a víz és a tápanyagok intenzívebb felvételét

Az Oázis csomag (NutriSpeed + FNE Zöld folyó) azokra a helyzetekre is megoldást nyújt, amikor olyan szélsőséges időjárási viszonyokban kell helyt állni, mint pl. a tavaszi aszály.

A NutriSpeed egy új generációs lombtrágya, mely kiváló „folyékony segítség” tavasszal a vegetáció dinamikus megindításához, illetve őszi és tavaszi kultúrákban egyaránt.

A benne lévő nitrogénformák még aszályos időszakban is 100%-ban felvehetők a növények számára, 1-2 nap alatt tökéletesen beépülnek a növények szöveteibe. Teljes mikroelem készlete kiszolgálja a még zajló generatív (termésképző) folyamatokat.

A 3. generációs FNE Zöld folyó komplex hatása ezen is túlmutat, mert tápanyag, bioaktivátor és immunerősítő is egy készítményben.

Nem csak tápelem-harmóniát biztosít, de a mikroelemeket a humusz jellegű speciális molekulák közvetlenül juttatják át a sejtmembránon, és ott hormonszerű aktivitást váltanak ki a teljes anyagcsere folyamatra.

repce

A NutriSpeed-ben levő nitrogénformákat a növény még aszályos időszakban is 100%-ban képes felvenni

Plusz energiák befektetése nélkül az FNE Zöld folyó közvetlenül stimulálja a víz és a tápanyagok intenzívebb felvételét. Ennek a folyamatnak köszönhetően a kezelt növény nagyobb és fejlettebb gyökérzettel, azaz hatékonyabb vízhasznosító és fokozott aszálytűréssel rendelkezik.

Stresszelt állapotban is jobb a regenerálódása, kiegyensúlyozottabb a vegetatív/generatív fejlődése, ami a termésbiztonságban és a termés minőségében egyaránt előnyt jelent. A megerősített immunrendszer ugyanis kevesebb növényvédelmet igényel.

Ha ezeket az innovációs lehetőségeket beépítjük a növénytáplásba, jobban és hatékonyabban tudjuk a növényt kiszolgálni akár szélsőséges viszonyok között is. Ha viszont nem váltunk tápanyagozási gyakorlatot, számolnunk kell a jövedelmezőség veszélyeztetésével.

Oázis