A nyugati világban felnövő fiatalok egyre inkább a biotermékek vagy a nagyon alacsony növényvédőszer-maradékkal bíró élelmiszerek felé fordulnak. Átalakulóban a támogatási rendszer, aminek hatására növekszik a bioterületek aránya. Lehet-e élelmezni a világot, ha csökken a termés mennyisége? Vannak már olcsó tápanyagok, amelyekkel biogazdálkodásban is többet lehetne termelni!

Javítsuk a talajt!

Nagyon sok esetben ott folyik biotermesztés, ahol a talajok gyengébbek. A gyengébb talajok oka a savanyodás vagy lúgosodás és a szervesanyaghiány. A VulcanAgro Kft. kiemelt figyelmet fordít a talajok javítására, ezért a meszezőanyagai, mint a Vulcan Balance G, Balance GS és Balance 75/25, tiszta természetes hatóanyagokat tartalmaznak, amelyek ökológiai gazdálkodásban is használhatóak. Akik pedig meszes vagy sós talajon termelnek, bátran használhatják a Vulcan Profi Smax-ot (granulált elemi kén) a talajok savanyítására. Talajjavításra és feltöltésre főleg kertészetekben, gyümölcsösökben pedig kimondottan jó választás az általunk forgalmazott Alginit is.

Vulcan Balance G, Balance GS és Balance 75/25

Vulcan Balance G, Balance GS és Balance 75/25 – Fotó: VulcanAgro Kft.

Szervesanyagpótlás és tápanyag-feltöltés

Az egyik legnagyobb probléma a biotermesztésben, hogy milyen olcsó, de magas hatóanyag-tartalmú tápanyaggal induljunk. A Vulcan Power kimondottan erre alkalmas. Jelentős a nitrogén-, aminosav-, kálium- és szervesanyag-tartalma, de a növény fejlődéséhez szükséges összes tápanyag megtalálható benne. Nagy dózisban (1 500–2 500 liter/ha) kijuttatva a talajra és bedolgozva olyan, mintha több mázsa szilárd műtrágyát használnánk. A Vulcan Power ráadásul javítja a talaj biológiai aktivitását, fokozza a növény fagy és aszály elleni védekező-képességét.

Vulcan Power

Vulcan Power – Fotó: VulcanAgro Kft.

Elemi kén mint növényvédő szer és vadriasztó

A Vulcan Profi S80 – folyékony elemi kén szuszpenzió – kihagyhatatlan a biogazdálkodásból. Használatával nagy mennyiségben tudjuk az egyik leggyakrabban hiányzó tápanyagot, a ként  pótolni. A kénben jól ellátott növény ellenállóbb a betegségekkel, a fertőzésekkel szemben és sokkal ellenállóbb az aszályos vagy a fagyos időszakokban. Az elemi ként már régóta használjuk gombaölőként, de gázosodása révén ma már vadriasztóként és rovarok visszatelepülése ellen is jól alkalmazható.

Vulcan Profi S80

Vulcan Profi S80 – Fotó: VulcanAgro Kft.

Mi legyen a bio lombtrágya?

A Vulcan Start6Bio koncentrátumot a biogazdálkodások számára fejlesztettük. Magas a magnézium-szulfát-tartalma, de jelentős mennyiségben tartalmazza a hat legfontosabb mikroelemet. Több alkalommal javasolt használni kis–közepes mennyiségekben (6–12 liter/ha). Ha pedig a lombtrágyázás hatásfokát akarjuk emelni, akkor a Vulcan Power és a Start6Bio keveréket használjuk állományba, nagyobb dózisban (20–40 liter/ha). Ha így teszünk, akkor a magnézium mellett nitrogént, foszfort és káliumot is tudunk pótolni, immár lombon keresztül.

Vulcan Start6Bio trágya

Vulcan Start6Bio – Fotó: VulcanAgro Kft.

A VulcanAgro-technológia olcsó és bármilyen növény termesztésénél alkalmazható!

Szaktanácsadás: +36 70/905-5000

info@vulcanagro.hu

Akciós ajánlatainkért kérjük keresse fel honlapunkat:

www.vulcanagro.hu

VulcanAgro Kft. logo