1. STIHL magasnyomású mosók

Legyen az por vagy sár, esetleg trágya, a STIHL hidegvizes magasnyomású mosói mindentől megtisztítják a traktorokat, kombájnokat, egyéb mezőgazdasági gépeket és eszközöket. A széles választéknak köszönhetően minden felhasználó megtalálhatja a maga és gazdasága számára megfelelő modellt. Az RE 90 könnyű, kompakt, 110 BAR nyomással működő tisztítógéptől a professzionális, csendes motorral szerelt RE 272 PLUS mosóig összesen hét különböző teljesítményű, munkanyomású termék érhető el.

Ki ne szeretné a lehető leghatékonyabban, leggyorsabban megtisztítani például a tartálykocsiját hígtrágya-kijuttatás után vagy a traktor abroncsait egy saras földútról hazatérve?

STIHL magasnyomású mosó

Magasnyomású mosó – fotó: STIHL

2. STIHL motorfűrészek

Motorfűrész nélkül elképzelhetetlen egy gazdaság élete, szinte minden szezonban vannak olyan feladatok, amikor professzionális, kényelmes, megbízható gépre van szükség – legyen szó favágásról, a kerítésoszlop méretre vágásáról vagy éppen egy útra dőlt ág eltávolításáról. A STIHL motorfűrészei olyan megoldásokat rejtenek, amelyek mindig a maximális teljesítményt szavatolják. A teljesen elektronikus STIHL M-TRONIC motorvezérlőnek köszönhetően például nincs szükség a karburátor kézi beállítására, így az indítás mindig egyszerű. De az elektromos fogantyúfűtéssel akár a leghidegebb téli napokon is kényelmesen, biztonságosan lehet fát vágni.

Ki ne szeretne egy olyan motorfűrészt, amely az év minden napján, a nap minden órájában bevetésre kész, amely nem bosszúságot okoz, hanem a felmerülő problémát vagy feladatot oldja meg nagy hatékonysággal?

Motorfűrész

Motorfűrész – fotó: STIHL

3. STIHL lombfúvók

Egy jó lombfúvó nagy szolgálatot tehet az ősz folyamán. A telep tisztaságát, rendezettségét nagymértékben javítja, ha a leveleket, vagy a pótkocsiról lehullott magokat, szalmát eltakaríthatjuk az útból. Ennél azonban sokkal fontosabb feladatokra is kiváló választás lehet egy STIHL lombfúvó. A betakarítás során a kombájnokat, de a szállítást végző traktorokat is finom por lepi el, aminek eltávolítása ugyanannyira nehézkes, amennyire fontos. A telephelyre beérve, a műszak befejezése előtt azonban könnyedén "lefújathatjuk" a gépeket, így másnap azok tisztán indulhatnak a szántóföldekre. De a raktárak, magtárak takarítása is sokkal könnyebb, gyorsabb egy nagy teljesítményű lombfúvó segítségével.

Ki ne szeretne egy olyan professzionális és univerzális eszközt, amelynek felhasználási területe a falevelek összegyűjtésétől, a traktorok, kombájnok és magtárak megtisztításán át akár a frissen lehullott hó elfújásáig terjed?

Lombfúvó

Lombfúvó – fotó: STIHL

4. STIHL fűkaszák

A motorfűrészek mellett a fűkasza az a gép, ami nélkül szintén nem képzelhetők el a hétköznapok. Az elmúlt évek egyik legégetőbb problémájára, a parlagfű-mentesítésre kiváló eszközök számos más területen is a gazdálkodók hasznára válhatnak. Amennyiben a területen villanypásztor működik, a vezetékeket zavaró növények levágásában is megbízható társ egy STIHL fűkasza – főleg azokon a helyeken, ahova a traktorok és szárzúzóik, kaszáik nem jutnak be. Ezeknél a munkálatoknál szintén különösen fontos a megbízhatóság, hiszen akár parlagfűről, akár egyéb növényekről van szó, a kaszálásukat évente többször is el kell végezni, különösen, ha olyan csapadékos az időjárás, mint 2021 tavaszán.

Ki ne szeretne egy olyan sokoldalú eszközt, ami a parlagfüves területek, így a bírságok lecsökkentésével, akár megszüntetésével rövid időn visszahozza az árát?

STIHL fűkasza

Fűkasza – fotó: STIHL

5. STIHL kapálógépek

A STIHL három különböző motorteljesítményű kapálógépet kínál a zöldség- és gyümölcstermesztőknek, valamint dísznövény-kertészeknek. A munkaszélesség 45, 60, de akár 85 centiméter is lehet, aminek köszönhetően az adott növénykultúrák igényeihez, sortávjaihoz választhatók az eszközök. Az egyébként nehéz kapálási munkát a STIHL erős motorokkal felszerelt gépei könnyedén elvégzik, miközben a talajt mélyen feltörik és átforgatják – ezzel pedig nemcsak annak szerkezetét javítják, de a gyommentességet is garantálják. Ez a glifozát visszaszorulásával különösen fontos szempont lehet.

Ki ne szeretne egy olyan eszközt, ami az egyik legnehezebb mezőgazdasági munkát is könnyedén megoldja derékfájdalom és izomláz nélkül, miközben nagy teljesítményével gyorsan megoldja a rábízott feladatot?

Kapálógép

Kapálógép – fotó: STIHL

+1 Akkumulátoros STIHL gépek

A STIHL az akkumulátoros technológiájával egyesíteni tudta a benzines, valamint a vezetékes, elektromos gépek előnyeit: a megalkuvást nem igénylő nagy teljesítményt, a mobilitást, a kellemetlen szagok eltüntetését, az erős hanghatások minimálisra csökkentését, és nem utolsó sorban a karbantartás-igény minimalizálását. Mindezt valóban kompromisszumok nélkül, professzionális felhasználás esetén is. Ráadásul ezeknek az eszközöknek az élettartama szintén hosszú, hiszen az akkumulátoroknál 1200 töltésig nem tapasztalható üzemidő-csökkenés. A STIHL akkumulátoros motorfűrészei, fűkaszái, lombfúvó gépei olyan szabadságot és rugalmasságot biztosítanak, ami könnyebbé, gyorsabbá teszi a legkülönbözőbb munkákat is.

Ki ne szeretne egy olyan STIHL gépet, ami nagy teljesítményű, rugalmasan használható, aminek nincsen kellemetlen szaga, aminek csekély a karbantartás-igénye, és még csendes is?

akkumulátoros kerti gépek

Az akkumulátoros kerti gépekkel nincs szükség áramforrásra, vezetékre – fotó: STIHL

Ki ne akarná megkönnyíteni gazdasága mindennapjait STIHL gépekkel?