Az alapanyagot a narancslégyártó üzemek nagy tömegben keletkező hulladéka adja, amelyhez formázó és szárító anyagokat, valamint növényi glicerint kell keverni, mivel a narancshéj önmagában vízben könnyen elázik, és mállékonnyá válik. A növényi glicerin a biodízel-gyártás melléktermékeként keletkezik.

narancs

Az alapanyagot a narancslégyártó üzemekben keletkező hulladéka adja – fotó: Shutterstock

A teljes előállítási folyamat egy tésztasütéshez hasonlít, amelyben egyelőre a különböző összetevők szerepe nincs pontosan kielemzve, a lényeg az, hogy a végeredményként keletkező csomagolóanyag használható.

A cél az egyszer használatos műanyag tasakok és palackok kiváltása. A packagingeurope.com hírportál megítélése szerint az anyag matt, rusztikus típusú, nem valószínű azonban, hogy a szupermarketek mindennapos csomagolóanyagává válik, a termelői piacokon viszont nagyon hasznos lehet.