Az új bankkártyákat és a PIN kódot mindig megkapjuk mielőtt lejárna a régi, azonban a lejárt bankkártyák innetől kezdve már gondot okozó műanyag hulladékok, némi különleges fémekkel tarkítva a mikrochip-ben. Vajon mi lesz a sorosuk? Ön kedves Olvasó hova tette a régieket?

bankkártya

Bankkártya (llusztráció) – fotó: withplum.com/card

100%-ban újrahasznosítható és biológiailag lebomló betéti kártya

A Londonban népszerű befektetési és megtakarítási platform, a Plum bevezetett egy részben tengeri sóból készült, 100%-ban újrahasznosítható és biológiailag lebomló betéti kártyát. A szilva színű bankkártya 57%-ban tengeri sóból áll, bár a többi 43 % kőolaj alapú. Az újfajta kártyához számtalan új pénzügyi lehetőség és szolgáltatás is tartozik.

Számos bank fokozatosan növeli a betéti- és hitelkártyáinak gyártása során felhasznált újrahasznosított műanyag mennyiségét, amit marketingfogásként is igyekeznek felhasználni, a környezettudatos fogyasztók számára.


Olyan adalékanyagot tartalmaz, amely felgyorsítja a lebomlást

A Plum kártyája (természetesen szilva színű) 57 százalékban tengeri sóból és 43 százalékban nyersolajból áll, ami egyszerre teszi 100 százalékban újrahasznosíthatóvá (akár 8-szor is) és 100 százalékban lebomlóvá megfelelő körülmények között.

Az allpay.cards fizikai kártyaszolgáltató által létrehozott "öko lebomló" [kártya] a jelek szerint ugyanazon fizikai és műszaki tulajdonságokkal rendelkezik, mint az általunk is megszokott kemény PVC, ellenben egy olyan adalékanyagot tartalmaz, amely felgyorsítja a lebomlást mikrobákban gazdag környezetben.

forrás: www.biofuelsdigest.com