Napjainkra nyilvánvalóvá vált, hogy a Föld egyes térségeiben előforduló nagyarányú erdőirtások és illegális fakitermelések negatív hatásai a bolygónk egészére kihatással vannak. Emiatt egyre több ország, illetve államszövetség vezet be olyan piacvédelmi intézkedéseket, amelyek közvetett célja az erdőirtások és illegális fakitermelések általános visszaszorítása.

A NAK tájékoztatja a kamara tagjait és a faanyagexportőr vállalkozásokat, hogy az erdőirtások és illegális fakitermelések globális visszaszorítása érdekében Dél-Korea is szigorította a faanyag importjára vonatkozó szabályokat.

A szigorítás lényege, hogy a dél-koreai faanyag-importőröknek 2019. október 1-jétől a beszerzéseikkel párhuzamosan az importálni tervezett faanyag származásáról egy állami szervezet (Korea Forest Service) tanúsítását kell beszerezni. A behozatalra, illetve annak belföldi felhasználására és forgalmazására csak pozitív minősítés esetén kerülhet sor.

A dél-koreai szabályozásról, illetve eljárásról részletesebben ITT találhatnak információt az érdeklődők (angol nyelven).