Bitay Márton, az Agrárminisztérium földügyekért felelős államtitkára, miután átadta a miniszterelnöki különdíjakat Zalaegerszeg és Orfű polgármesterének, felolvasta Magyarország kormányfőjének a rendezvény díjazottjaihoz írt gondolatait.

Orbán Viktor üdvözlete szerint a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny kiállta az idő próbáját, és immár 25 éve ösztönzi a magyar települések lakóit, hogy átvitt és eredeti értelmében is felvirágoztassák környezetüket. Az ember régi vágya ugyanis, hogy az általa épített falak közé részben vagy egészben visszacsempéssze a természetet. Levelében a miniszterelnök gratulált a díjazottaknak, megköszönte a települések lakóinak szorgalmát és azt, hogy évről évre a rendezett, szép környezet örömével ajándékozzák meg Magyarországot.

Bitay Márton város kategóriában Szarvas, falu kategóriában Mesztegnyő képviselőjének adta át az agrárminiszter díjait.

kép

fotó: AM/Krasznai-Nehrebeczky Mária

Guller Zoltán, a környezetszépítő versenyt szervező Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója a díjkiosztón elmondta, hogy az elmúlt 25 év alatt közel hétezer résztvevő nevezett az egyre népszerűbb versenyre. Hozzátette: a következő negyed évszázadban azért a célért kell tovább dolgozni közösen, hogy még zöldebb, még virágosabb, fejlődő, élhető, biztonságos, valamint fenntartható falvak és városok legyenek Magyarországon. Guller Zoltán kiemelte: a megmérettetés kiváló lehetőség arra, hogy kifejezzük vendégszeretetünket és megmutassuk a közösségek erejét.

Az ünnepségen összesen 31 kategóriában közel száz díjat osztottak ki. Az idei fődíjasok közül kiválasztották azt a két települést is, amelyek a nemzetközi versenyen, az Entente Florale Europe-on 2019-ben Magyarországot képviselik majd, ez a két település Nagykőrös és Csemő.