Növényvédő szer kereső

1 találat
 • Zantara - Gombaölő szer

  Növényvédő szer neve:
  Zantara
  Rendeltetés:
  Gombaölő szer
  Kultúra:
  Őszi búza, Őszi és tavaszi árpa, Rozs, Tritikále, Zab
  Károsító:
  Kalászbetegségek, Levél- és kalászbetegségek, Levélbetegségek
  Hatóanyag összetétel:
  Bixafen, Tebukonazol
  Engedély száma:
  04.2/2344-2/2014.
  Engedély típusa:
  alapengedély
  Engedély érvényesség:
  2019.09.30
  Engedélyokirat tulajdonos:
  Bayer AG (Kaiser-Wilhelm-Allee 1 51373 Leverkusen)
  Formuláció:
  emulgeálható koncentrátum (EC)
  Légi kijuttatás:
  igen
  Munkaegészségügyi várakozási idő:
  0 nap
  Élelmezés-egészségügyi várakozási idő:
  35 nap
  Forgalmazási kategória:
  I. kategória
  Engedélykiadás dátuma:
  2014.09.29
  Agrár-környezet gazdálkodás:
  felhasználható
  Ökológiai gazdálkodásban eng.:
  nem
  Méhveszélyesség:
  nem jelölésköteles
  Méhkímélő technológia:
  nem
  Védőtávolság meghatározásra került:
  igen
  Esőállóság:
  A Zantara különleges formulációjának köszönhetően a kezelés után szinte azonnal bekerül a levél viaszrétegébe, így a száradás után már 1/2 óra múlva eső- és UV-sugárzás álló.
  Hatáskifejtés:
  A pirazol-karboxamidok közé tartozó hatoanyag. Hatásmódja ún. SDHI: a gombák légzési láncában a Komplex II-ben gátolja a szukcinát-dehidrogenáz enzimet, aminek következtében a gombasejt energiaellátása megszakad. Széles hatásspektrumú és nagy hatékonyságú fungicid. Szisztemikus, a xilémben transzlokálódik. Szétterjedése közepes sebességű, az egész levélben egyenletesen helyezkedik el. A bixafén jelentős élettani hatásokkal bír. Fiatalon és zölden tartja a leveleket. Fokozza az asszimilációt a levél hosszának és szélességének növelése és a klorofill sűrűség fokozása által. Hatására a légzőnyílások korábban záródnak, így átsegíti a növényt a rövid száraz időszakon. A kezelt növények több fokkal hűvösebbek lesznek, így segít a hőstressz elviselésében is. Összességében, a komplett gombaölő hatékonyság, és az élettani hatások együtt nagyobb termést, jobb minőséget eredményezhetnek.
  Eltarthatóság:
  Eredeti, zárt csomagolásban, szabályos növényvédő szer raktárban 3 év.
  Adagolási mennyiség:
  0,75-1,5 l/ha
  Javasolt permetezési mennyiség:
  0,75-1,5 l/ha szer, 250-300 l/ha víz
  Kezelések max száma:
  2
  Letölthető dokumentumok:
  zantara_eng_20111018.pdf
  zantara_mod_20140929.pdf

Növényvédőszer használata esetén kérjük, minden esetben olvassa el és tartsa be a címkén található használati utasítást, szükség esetén kérje szakember segítségét.
Az adatbázisban található információk tájékoztatásul szolgálnak, azok helyességéért felelősséget nem vállalunk!

Tájékoztató

Az Agroinform portálon található „Növényvédőszer Kereső” szolgáltatás használatáról

 • 1. Jelen tájékoztató az Agroinform Portálon belül az agroinform.com/novenyvedoszer linken elérhető „Növényvédőszer Kereső” szolgáltatással kapcsolatos tájékoztatást és szabályokat tartalmazza.
 • 2. A jelen tájékoztatóban nem szabályozott kérdésekben az Agroinform Általános Szerződési Feltételei (ÁSZF) az irányadók.
 • 3. Szolgáltató tájékoztatja Felhasználót, hogy az oldalon megnevezett növényvédő-szerekkel kapcsolatban nem minősül gyártónak, forgalmazónak, importőrnek, valamint semmilyen ilyen jellegű kereskedelmi vagy egyéb tevékenységet nem végez.
 • 4. Szolgáltató tájékoztatja továbbá Felhasználót, hogy a növényvédő-szerekről található információk kizárólag tájékoztató jellegűek, azok nem minősülnek az ezen szerek használatával kapcsolatos szakmai tanácsadásnak, az oldalon megjelent információk tartalmáért, és az azok felhasználásából eredő következményért való bármilyen jellegű felelősségét Szolgáltató kifejezetten kizárja.
 • 5. Szolgáltató kijelenti, hogy az általa az oldalra feltett adatok nyilvános, bárki által hozzáférhető információk, ellenkező esetben pedig Szolgáltató azok közzétételére jogosult.
 • 6. Az oldalon megtalálható adatbázis előállítójaként Szolgáltatót megilleti a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény alapján az adatbázisok előállítóit megillető védelem. Az adatbázis részét képező adatok egészét, valamint az abban szereplő egy vagy több adat kizárólag Szolgáltató előzetes engedélyével használható fel az oldal rendeltetéséből eredő felhasználást meghaladóan.
 • 7. Felhasználó az oldal megtekintésével a jelen tájékoztatásban foglaltakat megismerte, az abban szereplő információkat tudomásul veszi.
[bezárás x]