Az elmúlt időszakban a külterületi helyi közutak megújítására, illetve az önkormányzati utak karbantartásához szükséges gépek beszerzésére országos szinten több mint 46 milliárd forint értékben, közel 900 önkormányzat jutott forráshoz a Vidékfejlesztési Program keretében – mondta el a Szank Községi Önkormányzat és a Kiskunmajsai Városi Önkormányzat konzorciumi együttműködésének keretében felújított külterületi út ünnepélyes projekt átadóján Kis Miklós.

Kiemelte továbbá, hogy a Vidékfejlesztési Program keretében jelentős forrás jut a helyi infrastruktúra és a lakosság számára elérhető szolgáltatások fejlesztésére is. A Szank Községi Önkormányzat és a Kiskunmajsai Városi Önkormányzat együttműködése jól példázza a közös munka sikerét.

út

Az önkormányzati utak karbantartásához szükséges gépek segítségével az útszakaszok rendszeres gondozására lesz lehetőségük a településeknek – fotó: MTI

Az államtitkár hangsúlyozta: a vidéki térségek felzárkóztatását összefogás nélkül nem lehet megvalósítani, amire jó példa Szank és Kiskunmajsa összefogása. A Vidékfejlesztési Program mintegy 120 millió forintos támogatásával megvalósuló beruházásnak köszönhetően nem csak az érintett külterületi út újult meg, hanem beszerzésre került a települések számára egy-egy traktor, és két függesztett gréder is, amelyek segítségével az útszakaszok rendszeres karbantartására nyílik majd lehetősége az önkormányzatoknak.

A vidéki térségek megújítása különösen indokolt és szükséges, hiszen az ott élő emberek számára is megfelelő életminőséget, gazdálkodási feltételeket kell biztosítani – tette hozzá.