Új pályázati felhívást hirdettek meg a H2020 programból finanszírozott DEMETER-projekt keretében. A pályázaton mikro-, kis- és középvállalkozások (KKV-k), közép- és felsőfokú oktatási intézmények, valamint kutatóintézetek indulhatnak, akik az agrár-élelmiszeripari ágazatban tevékenykednek.

gabona

Kis konzorciumokat támogatnak az új, nagy értékű kísérleti projektek létrehozásában — fotó: pixabay.com

Új, nagy értékű kísérleti projekteket hoznak létre

A DEMETER-projekt új,  DEPLOY elnevezésű felhívása 2-3 partner által megvalósítandó, a gazdálkodók igényeire épülő pilot projekteket finanszíroz, aminek maximum 150.000 EUR az összköltségvetése.  A felhívással növelni szeretnék a DEMETER-projekt eredményességét azáltal, hogy kis konzorciumokat támogatnak az új, nagy értékű kísérleti projektek létrehozásában.

A gazdálkodók igényeit tartják majd szem előtt

A kísérleti projektek a DEMETER technológiák és módszertanok alkalmazására fognak összpontosítani, a gazdálkodók egyértelmű igényeinek kielégítését szem előtt tartva, különös tekintettel a DEMETER kísérleti projektekben nem képviselt EU földrajzi régiókra, így Magyarországra is.

Jelenleg a DEMETER-projekt keretében 20 pilot projekt fut, ezek megtekinthetők a https://h2020-demeter.eu/pilots-overview/ weboldalon, példaként szolgálva a potenciális pályázók számára.


Mi a felhívás célja?

A felhívás célja a gazdálkodók konkrét igényeinek kielégítése, és a DEMETER-projekt valamely fő kihívásának vagy célkitűzésének való megfelelés. Ilyen célkitűzés :

  • a tudásmegosztás,
  • az optimális adatelemzés,
  • a piaci korlátok leküzdése,
  • az interoperabilitás,
  • az információs modellezés,
  • a felhasználó-orientált megoldások,
  • az adatok tulajdonjoga,
  • a benchmarking tevékenység

élelmiszer

A felhívás célja a gazdálkodók konkrét igényeinek kielégítése — fotó: pixabay.com

Kik pályázhatnak?

Az agrár-élelmiszeripari ágazatban tevékenykedő mikro-, kis- és középvállalkozások (KKV-k),közép- és felsőoktatási intézmények, kutatóintézetek és egyéb non-profit kutatóintézetek.

Hogyan lehet pályázni?

A DEMETER – DEPLOY felhívásra a pályázatokat az F6S platformon (https://www.f6s.com/demeter-open-call-2-deploy/apply) keresztül lehet benyújtani.

Szarvasmarha

Támogatják a gazdálkodókat az állat-egészségügy és az állati termékek minőségi előállításában is — fotó: pixabay.com

Meddig lehet pályázni?

A pályázatok benyújtásának határideje 2022. február 16. 17.00 óra.

A felhívással kapcsolatos további információk a  https://h2020-demeter.eu/open-call-deploy/ weboldalon találhatóak, és itt lehet regisztrálni  a 2022. január 11-én 11.00 órától megrendezésre kerülő információs webinárrahttps://www.f6s.com/demeter-open-call-2-deploy-webinar/about.