A magyar vállalkozásokat segítő pályázatok az év végén sem állhatnak meg: 100 milliárd forint keretösszegű pályázatot hirdetnek a kis- és középvállalkozásoknak (kkv) - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalán hétfőn.

pályázat kis- és közepes vállalkozásoknak

A támogatásból a vállalkozások fejleszthetik technológiájukat és termelékenységüket, javíthatják és növelhetik versenyképességüket - Fotó: pixabay.com

10 millió és 200 millió forint közötti támogatás igényelhető

A tárcavezető videoüzenetében közölte: a támogatásból a cégek fejleszthetik technológiájukat és termelékenységüket, javíthatják és növelhetik versenyképességüket. Hozzátette: 10 millió és 200 millió forint közötti támogatás igényelhető például új eszközök beszerzésére, információstechnológia fejlesztésre, ingatlanberuházásra, megújuló energiaforrások alkalmazására.


Több ezer vállalkozás kaphat esélyt a versenyképességnövelésre a kevésbé fejlett régiókban

A támogatások legnagyobb részét a kevésbé fejlett régiók pályázói kaphatják, a teljes összeg több ezer vállalkozás támogatására lehet elegendő - ismertette.

"Ahol vannak versenyképes vállalkozások, ott lesznek munkahelyek, és lesz fejlődés is. Célunk, hogy Magyarország előre menjen, ne pedig hátra" - fogalmazott a pénzügyminiszter.
A részletek a palyazat.gov.hu oldalon olvashatók.