A rendelet értelmében támogatásra jogosult az a fűthető növényház, amely: olyan, zöldségnövény-termesztéssel hasznosított zárt termesztő berendezés, amely fényáteresztő burkolattal fedett, minimum 4 méteres vápamagassággal, 20 Celsius-fok hőmérséklet-különbség áthidalására alkalmas fűtéssel rendelkezik és az egy szerkezeti egységbe tartozó alapterületének nagysága eléri az ezer négyzetmétert – tájékoztat a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

A támogatási kérelemeket elektronikus úton kell beadni – fotó: Shutterstock

Támogatható továbbá az a gombaház, mely olyan zárt termesztő berendezés, amely szigetelt műanyagburkolattal fedett fűtéssel, klímaszabályozással, legalább nyolcvan százalékos páratartalom biztosítására alkalmas párásító berendezéssel rendelkezik, és az egy szerkezeti egységbe tartozó termesztő felületének nagysága eléri a 0,07 hektárt.

A támogatási kérelem 2020. július 13. és július 27. között elektronikus úton, ügyfélkapus azonosítást követően az erre a célra rendszeresített elektronikus űrlapkitöltő felületen keresztül nyújtható be a Magyar Államkincstárhoz.

További részletekről a NAK ITT ad bővebb tájékoztatást.