A sertés ágazat részére nyújtott állatjóléti támogatások feltételeiről szóló 39/2018. (XII. 13.) AM rendelet alapján a vágósertés és tenyészkoca süldő tartása során az igénylők az előírásokon túlmutató állatjóléti kötelezettségvállalás ellentételezésére vissza nem térítendő támogatást vehetnek igénybe, amennyiben vállalják a támogatott tevékenység (pl. előírtnál legalább 10 százalékkal nagyobb férőhely, almozás, megfelelő mikroklíma biztosítása) egy éven át történő folytatását.

A támogatási kérelem benyújtása

A 2024. évre vonatkozó támogatási kérelem elektronikus úton nyújtható be a www.mvh.allamkincstar.gov.hu honlapon keresztül 2023. december 1. és 2024. január 2. között.

Hirdetés –

A mezőgazdasági pályázatokkal és támogatásokkal kapcsolatban érdemes naprakész tudásra szert tenni, segítünk! Legyen szó pályázatokkal kapcsolatos kérdésekről, közvetlen támogatásokról vagy beruházási pályázatokról, kifizetődik a tájékozottság, csekkoljon be hozzánk, és ne maradjon le semmiről!

Csatolandó dokumentumok:

a) az állattartó telep fekvése szerint illetékes az élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi hatáskörében eljáró járási hivatal igazolását az ENAR nyilvántartásba bejelentett sertés férőhely kapacitása alapján megállapított maximálisan tartható sertés létszámról darabszámban kifejezve;


b) kizárólag a nagyvállalkozásnak minősülő igénylő esetében a járási hivatal által a nagyvállalkozás támogatás igénybevételével előálló és a támogatás igénybevétele nélkül várható helyzetére vonatkozó, a Rendelet 1. mellékletben meghatározott adattartalmú elemzés alapján kiállított igazolást arról, hogy az igénylő részvétele a támogatási programban indokolt.

További információk a Magyar Államkincstár által kiadott közleményben.

Indexkép: Shutterstock