Egy pályázat elkészítését mindig érdemes szakértőkre bízni, hiszen rengeteg bonyolult buktató van a folyamatban. Azonban pályázatíró cég keresésekor megdöbbenve láthatod, hogy rengetegen foglalkoznak ezzel, az utóbbi években felhígult a piac önjelölt pályázatírókkal, nagyon nehéz jó szakértőt választani. Márpedig muszáj, hiszen rengeteg lehetőséget - és nem utolsó sorban pénzt bukhatsz el. Tapasztalataink alapján összeírtunk pár szempontot, amit érdemes figyelembe venni a pályázatíró cég kiválasztásakor.

Győződj meg a referenciák valódiságáról!

A tisztességes cégek büszkék az eredményeikre! Olvasd el a közzétett referenciákat és győződj meg azok valódiságáról. Sok cég félrevezeti a leendő ügyfeleit eredményeik fényezésével. Sokszor kifejezetten az átverés a cél, sajnos minket is egyre gyakrabban keresnek fel olyan ügyfelek, akiket épp most hagyott cserben a korábbi pályázatírójuk, ezzel komoly anyagi kárt okozva. Ennek kapcsán hoztuk létre a Gordius Bizalom Programot, amelynek keretében ha korábban nem kaptad meg azt a színvonalat, amit egy másik cégnél megfizettél, mi jóváírjuk neked ezt az összeget a szolgáltatásaink díjából. Így a régi gondjaid lesznek az új sikereid kezdete!

Fontos, hogy jó szakértőt találj a pályázat elkészítéshez

Fontos, hogy jó szakértőt találj a pályázat elkészítéshez – Fotó: Shutterstock

Minél nagyobb a csapat, annál jobb!

Egy korrekt cég büszke a munkatársaik szakértelmére. A nagy létszám a cég stabilitását is jelenti, továbbá elégedettségre utal, hiszen egy 20-30-40 fős csapatot folyamatosan fenntartani csak minőségi, elégedett ügyfelekkel lehet. Ráadásul amikor egy cég kevés pályázatírót alkalmaz, akkor nagyon nehezen követi le egy beadási időszak időszakos terhelését. A pályázatírók túlterheltségéből adódó szakmai hibák pedig minden esetben az ügyfeleken csattannak.

Az internetes vélemények elolvasása az egyik legjobb szűrő!

A megbízható cégek mindig leinformálhatóak és nagyon könnyen találhatsz véleményeket a Google és a Facebook oldalaikon. A valódi ügyfelek véleményeinél nincs is jobb szűrő! Ugyanakkor ne riasszon el néhány negatív megnyilvánulás, hiszen, ha egy cégről csak és kizárólag pozitív vélekedéseket olvasunk mindenhol, akkor fennáll az esélye annak, hogy esetleg törlik a negatív megnyilvánulásokat – tehát máris kevésbé hitelesek a vélemények.

Vizsgáld meg a cég pénzügyi stabilitását!

Ha a fenti sorrend szerint haladsz, mostanra lassan meggyőződhetsz a cég szakértelméről, ám fontos az anyagi stabilitás leinformálása is. Az e-cegjegyzek.hu oldalon bármikor rákereshetsz a cégre, az alapítás dátumára és ehhez viszonyítva át tudod nézni a sikereik arányát és nyertes pályázatok számát is! Érdemes ellenőrizni a cég székhelyét és annak valódiságát.

A garanciák annál jobbak, minél több van!

A megbízható pályázatíró cégeknél szinte minden esetben van szerződéskötéskor fizetendő megbízási díj. Ettől nem szabad megrettenni, egy vezetőnek értékelnie kell, hogy a pályázatíró munkatársak rengeteg időt, energiát és eszközt szánnak egy pályázat elkészítésére, természetes, hogy a munkatársak idejének és munkásságuk értékének fejében alapdíjat kér. Azonban arra érdemes figyelni, hogy általában a csak sikerdíjért dolgozó pályázatírók belekalkulálják a sikerdíjba azt a veszteséget, amikor rajtuk kívülálló hibák miatt a pályázatot elutasítják – ezt pedig azok az ügyfelek fizetik meg busásan, akik elnyerték a pályázatot. Továbbá sajnos sok esetben a kezdő pályázatírók úgy tesznek szert gyakorlatra, hogy mélyen a piaci ár alatt vállalnak sikerdíjas ügyfeleket. Azt pedig mindenki döntse el saját maga, hogy szeretne-e bárkinek a kísérleti alanya lenni.

Viszont ha valaki nem vállal a munkájára és a kifizetett pénzünkre garanciát, az már gyanakvásra ad okot. A cégnek legalább szakmai garanciát vállalnia kell, amikor kompenzálja, ha a saját hibájukból elutasítják a pályázatot. Javasolt olyan céget választani, aki a szakmai garancián felül a pályázat sikerére is vállal garanciát és a sikerdíjat is valamilyen százalékban az ügyfelek elégedettsége alapján állapítja meg.

Érdemes több helyről ajánlatot kérni, ezeket összehasonlítva kirajzolódik mire van igazán szükséged. Nem szabad elfelejteni, hogy a pályázatírás esetében nagyon fontos a kölcsönös bizalom. Az is lehet, hogy minden rendben a céggel, de valamiért nem alakul ki a kölcsönös szimpátia, ebben az esetben pedig érdemes tovább keresni, hiszen a lényeg az, hogy megnyugvással add a szakértők kezébe a pályázatod és a pénzed. Amennyiben megbízható és leinformálható céget keresel, nagyon jó helyen jársz, ugyanis a Gordius már több, mint 10 éve áll ügyfelei rendelkezésére. Fordulj hozzánk, és garantáltan jó kezekben lesz a pályázatod!

Értesülj időben és érthető formában a számodra elérhető (és nyerhető) pályázati lehetőségekről. Töltsd ki az űrlapot, és próbáld ki a pályázatfigyelő szolgáltatásukat.

Támogatások bőven lesznek. A Gordius Solutions Tender Kft. rendkívüli tapasztalattal rendelkezik a mezőgazdasági pályázatok megírásában és megvalósításában.

Győződj meg magad arról, hogy kit érdemes választani a pályázatíró-piacon, ezeket a szempontokat mérlegeld: referenciák, internetes vélemények, a cég alapításának ideje, árbevétel, munkatársak.