Ha nincs rutinod és alapos ismereted ebben, súlyos pénzek csúszhatnak ki a zsebedből, amelyekre amúgy jogosult lehetnél. Az Agrisk szakértői segítenek Neked a legelőnyösebb verziót választani, lássuk a részleteket!

2021 tavaszán további nagyon pozitív változások történtek az állami támogatási rendszerben: eddig az állam 7 milliárd forinttal támogatta a növénybiztosítást kötő gazdákat, idén már 11 milliárd forintra emelte a támogatás összegét.

Ez azt jelenti, hogy idén az eddiginél is jobban megéri növénybiztosítást kötnöd!

biztosítás

Eddig a rendszer úgy működött, hogy az összes biztosítható kockázatot tartalmazó, úgynevezett „A” csomagra a biztosítás éves díjának 65%-át, tehát majdnem kétharmadát kapta vissza állami támogatásként a gazda. Ez 2021-től várhatóan emelkedik a megnövekedett keretösszeg miatt: piaci várakozások szerint valószínűleg 70% lesz, ez az elvi maximum.

Várhatóan a „B” kategóriás növényekre (pl. gyümölcsök és zöldségfélék) is jutni fog annyi pénz, hogy elég lesz a 70%-os támogatáshoz. Ha a gazda nem „A” csomagot kötsz, hanem csak bizonyos (leggyakrabban jég, tűz, vihar) kockázatokra kötsz biztosítást, akkor az éves díj 40%-át kapod meg állami támogatásként. Most a piaci várakozások szerint valószínűleg ez az arány is elmozdul fölfelé.

biztosítás

Te ismered a részletszabályokat?

Például, ha valaki egy olyan növényt biztosít (pl. repce), amire jellemzően köt jég + vihar + (esetleg tűz) kockázatot, annak megéri "A" csomagot kötni, mert a támogatási intenzitás az A-nál szinte biztosan 70% lesz, de a repce „C” kategóriás növény, és ott önmagában nem garantált a 70% támogatás, „A” csomaggal viszont valószínű. Ez csak egy példa a sok közül, de mi szem előtt tartjuk mindet! Emellett figyeljük a biztosítók akcióit is.

Az Agroinform.hu megállapodást kötött az Agrisk-kal, Magyarország egyik vezető növénybiztosítási portáljával. A megállapodásunknak köszönhetően az Agroinform olvasói egyedi kedvezményeket érhetnek el. Tegyél egy próbát és számold ki pár kattintással a biztosítás, állami támogatás és a kedvezmény mértékét.

 

Érdemes kalkulálni! Például most az egyik biztosítónál – korlátozott ideig – nincs önrész a jégkárra, vagy nem minden esetben vonják vissza a növénybiztosítás kármentességi kedvezményét, ha a gazda kárt jelent be. Add meg adataidat és mutatjuk a díjakat és kedvezményeket!

Tovább az azonnali kalkulációhoz >>>