A Magyar Államkincstár a beérkezett 2021. évi egységes kérelmek alapján 2021. november 30-ig, az előlegfizetési időszakban az Európai Mezőgazdasági Garancia Alap (EMGA) forrása terhére több mint 230 milliárd forint, az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap (EMVA-VP) társfinanszírozásában a területalapú támogatásokat érintően 32,4 milliárd forint kifizetését teljesítette, olvasható a Magyar Államkincstár tájékoztatójában.


Az uniós jogszabályi előírás következtében további előlegfizetésre nincs lehetőség.

A 2021. évi egységes  kérelmek alapján  kifizetések a részfizetéssel folytatódnak tovább december 1-től, amennyiben az adott jogcím erre lehetőséget biztosít.

Változások a MePAR-ban

A Kincstár felhívja a figyelmet, hogy az elektronikus felületek (Egységes Kérelem, MKR, mobilGAZDA) korlátozottan lesznek elérhetőek MePAR adatbeépítés miatt 2021. november 30. és december 13. között.

A tájékoztatás szerint a 2021. évi egységes kérelmek feldolgozása során a Mezőgazdasági Parcella Azonosító Rendszer legfrissebb adatainak beépítési folyamatában, a kérelemben megadott egyes táblák az eredetileg megjelölt fizikai blokkhoz képest új blokkba kerültek át, továbbá egyes esetekben több résztáblára válhatnak szét, melyek különböző azonosítójú blokkokban lesznek elérhetőek.

Indexkép: pixabay