A Farmer-Expo Magyarország egyik vezető nemzetközi mezőgazdasági és élelmiszeripari szakkiállítása, mely első pillanattól kezdve céltudatosan az agráripari ágazatcsoport részeseinek és partnereinek igyekszik minél szélesebb körű és minél hatékonyabb lehetőségeket biztosítani a kapcsolatteremtésre, a kapcsolatok elmélyítésére, a megmérettetésre, egyszóval az előrelépésre.

Időpont: 2024. augusztus 29-31.

Helyszín:  Debrecen,  a Debreceni Egyetem Böszörményi úti Campusa

A kiállítás fórumot biztosít a közvetlenül mezőgazdasági termeléssel foglalkozó, illetve az ehhez a szférához kapcsolódó, azzal partneri viszonyban álló hazai és külföldi cégeknek, vállalkozásoknak és szervezeteknek a termékeik, szolgáltatásaik bemutatására.

A program évről évre bővülő palettáján olyan szakmai rendezvények is szerepelnek, amelyek az egyes, szűkebb területein tevékenykedő szakemberek számára adnak módot az új, fontos ismeretek elsajátítására, a legújabb kutatási, termelési eredmények vagy egyéb, a gyakorlatban közvetlenül hasznosítható tapasztalatok megismerésére.

farmerexpo

Fotó: farmerexpo.hu

A Farmer-Expo helyszínéül 1993-tól minden évben a Debreceni Egyetem Agrártudományi Központ (mai nevén Böszörményi úti Campus) szolgál. Az intézmény megalapítása óta eltelt több mint 140 év alatt létrejött egy olyan korszerű intézmény, amely mára az ország egyik legnagyobb tudományos mezőgazdasági és vidékfejlesztési központjává vált, és emellett egy csodálatos természeti környezetben fekszik.

2006-ban indult útjára az I. HORTICO Zöldség-Gyümölcs Kertészeti Szakkiállítás, amely hiánypótló jelleggel a kertészeti ágazat számára biztosít átfogó szakmai fórumot.

A Magyar Állattenyésztők Szövetsége a Farmer-Expót a hivatalos tenyészállat bemutató rendezvényeként ismeri el. Az állattenyésztési kiállítást európai színvonalú szarvasmarha, ló, sertés és juh showbírálat teszi még értékesebbé.

szarvasmarha

Fotó: farmerexpo.hu

A kiállítás szakmai program tematikájára jellemző, hogy minden évben kiemelésre kerül egy-egy, az agráriumot érintő kérdés, melyet konferencia keretében, külföldi szaktekintélyek bevonásával vitatnak meg a hazai szakemberek. A szakmai rendezvényeket minden évben gyakorlati bemutatók, üzletember-találkozók és termékbemutatók színesítik.

A Karneváli Lovaskupa a debreceni lovassport életében éveken át meghatározó versenynek számított, múltja egészen a hetvenes évek végéig nyúlik vissza. 2021-ben életre keltettük ezt a rangos díjugrató megmérettetést, amit több mint 50 hazai, nemzetközi szinten is elismert versenyző részvételével szerveztünk meg. A Karneváli Lovas Kupa egy napos fogathajtó és egy napos díjugrató versenyből áll. A teljes rendezvény alatt Dobrovitz József fogathajtó világbajnok tart bemutató továbbképzést.

Nem múlhat el egy Farmer-Expo sem kézműves élelmiszeripari kiállítók nélkül. A vásárlók megbízható minőséget, egészséges termékeket akarnak a kosarukban látni. Ezt szem előtt tartva az élelmiszer-feldolgozás és termék-előállítás területét lefedő családi gazdaságok, kézművesek, őstermelők valódi unikumokkal érkeznek a kiállításra.

A szervezők az időpont és a programváltozás jogát fenntartják!