Az Agrisk agrárbiztosítási portállal végignéztük, hogy milyen pozitív hatásai lehetnek ennek a változtatásnak a növénybiztosítási piacra.

A korábbi évek tendenciájának megfelelően tovább nőtt a növénybiztosítás iránt érdeklődők száma az idei évben is. Ezt a bővülést a biztosítást kötők már korábban bekalkulálták és az „A” csomagos, tehát minden kockázatra kiterjedő biztosítási konstrukciókból visszatértek az egy-két esetleg 3 féle káreseményre szóló verziókhoz. Ennek az a magyarázata, hogy nem érte már meg a drágább és magasabb szolgáltatású csomagokat megkötni, mert várható volt az állami támogatás mértékének a tavalyi 49 %-ról 41,25 %-ra történő csökkenése. Ez egyébként az államilag garantált minimum. Ez azt eredményezte, hogy az idén kb. 0,7 Mrd Ft-tal csökkent az „A” csomag biztosítások állománya.

Agrisk

Így az augusztus közepén közzétett támogatási felhívás folyományaként érkező pénz aranyesőként záporozik azokra a termelőkre, akik vállalták ezt a biztosítási formát, de valószínűleg kedvező kihatása lesz az egyéb konstrukciókra is. Várható ugyanis, hogy a 65 %-os maximális mérték közelébe emelkedik a támogatás, vagyis a biztosítás 2/3-át megközelítőleg az állam fizeti ki, legalábbis a csomagbiztosításokra.

Ez kedvezően hat majd a biztosítási kedvre, de felhívnám a figyelmet, hogy számos fontos részlet és további lehetőség bújik meg ezekben a konstrukciókban, amihez az Agrisk Partner Kártya igénylésével mindenki ingyen hozzájuthat.

Ne mulassza el igényelni ITT!

Surmann Árpád
Agrisk.hu és Karszemle.hu portálvezető és agrárbiztosítási szakértő

Az Agrisk KárszemleTH hiánypótló szolgáltatása azért jött létre, hogy az ne fordulhasson elő, hogy akár a több Millió Ft-ot elérő téríthető kár a 0 irányába tartson egy felületes kárfelmérés következményeként.

A megkötött biztosítás mellé szakmai érdekképviseletet biztosítunk akár a kár helyszínén is, vagyis képviseljük a gazdát, ha baj van. Mivel az Agrisk agrárbiztosítási portál szakemberei megfelelő tudással és tapasztalattal rendelkeznek a kár megállapításában, teljes elhivatottsággal állnak ki amellett, hogy Ön a legtöbbet hozhassa ki az Önt megillető kártérítésből. Tapasztalja meg, hogy mennyivel többet ér az Ön növénybiztosítása, ha az Agrisk kárszakértője Önt képviseli, ha bajba kerül!