Nézzünk be, mi van, mi érkezik a raktárba? Hozzáadott értékekkel bíró linol- és magas olajsavas herbicid toleráns napraforgók, lucerna mellett kukorica hibridek minden éréscsoportból. Az eddigi gyakorlatot követve most is közös bennük az ár/érték arányra épülő gazdaságos termeszthetőség elve.

Magas olajtartalom és terméspotenciál a betakarítási, növényvédelemi költségeket kímélő morfológiai tulajdonságok és betegség toleranciaszint a mai modern napraforgók általános jellemzői. Ezekhez további értéknövelő tulajdonságokat kell kapcsolnunk.

CaussadeBízunk abban, hogy 2017-ben a felvásárlási árakhoz kapcsolódó olajprémiumokban is mérhető lesz a hibridek olajhozama a linolsavas és a magas olajsavas szegmensben egyaránt. Az utóbbi, magas olajsavas csoportba tartozó KLARIKA HO CL olaj és olajsav szintje mellett a kedvező adottságok esetén mért táblaátlagot javító termésszintjét kell kiemelni. A rövid tenyészidejű FUSHIA CL üzemi eredményét az javítja, hogy betakarításkori nedvességtartalma alapján gyakran szárítás nélkül betárolható. Az EUROPA CLP pedig a legújabban alkalmazható Clearfield Plus növényvédelmi technológiához a magas termőképesség megtartásával igazodik.

A Caussade az idei előszezonra és a 2017. évi tavaszi vetésekhez a bevezetett és referencia hibridek mellett új szemes és silókukoricákkal is készült. Az átlagosnál nehezebben művelhető talajok vetésére is ajánlott PARDI CS, CLARITI CS, GERZI CS, KAMPONI CS valamint a Caussade kukoricákat fémjelző REALLI CS GMO vizsgálata is megtörtént már.

Fontos csoportot képviselnek a hazai termesztési gyakorlattal bíró TRILOGI CS, PORTILE CS, PINCKI CS hibridek. Mi az a plusz, amit eddig bizonyított értékeik mellé ajánlunk? Azon területek vetésére, ahol az egyszikű gyomok a kukoricában okoznak kárt, e három hibrid új cikloxidim rezisztens változata is rendelkezésre áll 2017-től. Segítségükkel a vetéskor a leggyakrabban használt éréscsoporton belül (FAO 360-410) oldható meg a kritikus területek gyommentesítése az elvárt termésszint megtartása mellett.

A legkritikusabbnak tűnő helyzetben lévő mezőgazdasági ágazatot több értékes hibrid tulajdonsággal támogatja a silókukoricákkal bővelkedő Caussade. Az értékesítés választási lehetőségét adja a kettős hasznosítású GASTI CS. Mellette a hazai gyakorlatban egyedülálló Caussade siló-kombinációkkal és a FAO 530 éréscsoportú, de szemesként is értékesíthető VALVERDI CS siló kukoricákkal szolgáljuk az állattenyésztést.

A CAUSSADE SEMENCES HUNGARY KFT. karácsonyi jókívánságaival és munkatársaink kockázatcsökkentő szaktanácsaival jövedelmezően termeszthető, stabil, GMO mentes genetikát és boldog új esztendőt kívánunk minden kedves olvasónak.

Caussade

Molnárné Fehér Gyöngyi
Fejlesztési felelős

CAUSSADE SEMENCES HUNGARY KFT.
2144 Kerepes, Szabadság út 252/b.
Tel: +36 28 789 685
Fax: +36 28 786 951
info@caussade.hu
www.caussade-semences.hu