"Próbálunk mindig az erőnkhöz mérten fejleszteni, és megtalálni azokat a gépeket, amelyek 100 hektáros nagyságrendben is behozzák az árukat. A vetést eddig egy román gyártású vetőgéppel oldottuk meg, de éreztük, hogy eljött az ideje a modernizációnak, ezért vettünk egy olasz Matermacc vetőgépet. Precízebbé szerettük volna tenni a vetést, hiszen az a tapasztalat, hogy nagyon sok múlik a vetés minőségén gazdaságosság és termésmennyiség szempontjából" – mondta az Agroinform kérdésére Kovács Nándor, aki fiával Bakonyszombathely környékén, mintegy 90 hektáron gazdálkodik, és az utóbbi egy évben az új Matermacc vetőgép mellett egy Jar-Met permetezőgépet és egy Jar-Met gyomfésűt is beszerzett az Agroázis kínálatából.

vetőgép

Matermacc MS 8130 hatsoros szemenkénti vetőgép – Fotó: Agroázis

Nézzük, mit tud a Matermacc vetőgép!

A tavaly beszerzett Matermacc MS 8130 hatsoros szemenkénti vetőgépet eddig kukorica, napraforgó és cirok vetésnél tesztelték, és nem csalódtak. Pontosan be lehet állítani a tőszámot, a magkotrást, a vetésmélységet, a műtrágya-kijuttatást megfelelő minőségben lehet elvégezni vele. "Ez az a technológia, ami számunkra már egy modern megoldás, de ár szempontjából még elérhető."

Matermacc vetőgép

Sok múlik a precíz vetésen! – Fotó: Agroázis

Felszereltség: 6 soros kivitel – sortávolság 70-75 cm, hidraulikus működtetésű teleszkópos gerendely (3 m-es szállítási szélesség), munkaszélesség: 4,5 m, szabadonfutós kardántengely, 21 fokozatos központi sebességváltó, 850 l-es műtrágya tartály, tárcsás csoroszlyás kijuttatással, hidraulikus működtetésű tárcsás nyomjelző, két tárcsás, barázdanyitó csoroszlya, 1 garnitúra vetőtárcsa kukoricához, 50 l-es magtartály, 3 x 25 l-es mikrogranulátum-tartállyal, 2"-os "V" alakú tömörítő kerekekkel, közúti világítással, vetésellenőrző elektronikával.

Keresd az Agroázis munkagépszakértőit!

1200 literes Jat-Met permetezőgép

A Jar-Met 1200/15 függesztett szántóföldi permetezőgépet is nemrégiben vásárolták, az 1200 literes tartályméret, a 15 méteres keret által biztosított munkaszélesség, a sebességarányos kijuttatás, a hidraulikus keretnyitás, keretemelés, ezek mind döntő érvek voltak az új gép mellett. Előtte egy 800 literes permetezővel oldották meg a növényvédő szer kijuttatását, de közben vettek egy 145 lóerős Steyr traktort, ami már komolyabb munkagépek használatához is alkalmas.

permetezo

Jar-Met 1200/15 függesztett szántóföldi permetezőgép – Fotó: Agroázis

Alapkivitelben a kézi nyitású és kézi vezérlésű gép felszereltsége a következő: technológiai tisztavizes tartály, kézmosó tartály, 1-es lengyel szórófejtartó, lengyel fúvókával, 3 vagy 5 szakaszos kézi vezérlésű armatúra, lengyel gyártmány (munkaszélesség-függő), nyomó és szívó oldali szűrő, fúvóka szűrő, tartálybeöntő szűrő, tartálybeöntő szűrőbe szerelt vegyszerbemosó, manuális keretstabilizálás, csörlős keretemelés (18 m-es változaton hidraulikus), olasz UDOR gyártmányú szivattyúk, kardán tengely, közúti világítás. Opcionális kérhető többek között a hidraulikus keretnyitás és az elektrohidraulikus keretvezérlés is, de ITT további információk érhetőek el a felszereltségről.

Gyomfésű mechanikus gyomirtáshoz

Az idei évben vásároltak egy Jar-Met gyomfésűt is a mechanikai növényvédelemhez és a területek ápolásához. "Ha tudom, hogy ilyen hasznos, már korábban is beszerezhettem volna gyomfésűt. Figyeltem az ismerős gazdákat, hogy milyen eredményeket tudtak vele elérni, és mostmár gyakorlatban is látom, hogy több területen is hasznát tudom venni. A tömörödött talajfelszínt meg lehet vele lazítani, a most megjelenő gyomokat hatékonyan lehet vele eltüntetni, sőt, több gazdától hallottam, hogy a hiányos kelést is meg lehet vele előzni azzal, hogy például a fordulókban óvatosan meglazítják gyomfésűvel a talajfelszínt. Van, aki teljesen kihagyta egyes területein a gyomirtó szeres kezelést, kíváncsian várjuk, hogy mi milyen eredményeket tudunk majd elérni" – mondta Nándor.

Jar-Met függesztett gyomfésűk 1,5 m-től 12 m munkaszélességig érhetőek el az Agroázisnál. Kiváló eszköz talajápoláshoz, gyommentesítéshez, talajcserepesedés megszüntetéséhez.

gyomfésű

Jar-Met gyomfésű – Fotó: Agroázis

Keresd az Agroázis szakembereit, értékesítő munkatársait, ha bővebb termékinformációt szeretnél!

agroázis