A KITE Zrt. és az AGRO.bio Hungary Kft. vállalatstratégiai együttműködésének ünnepélyes aláírására szeptember 23-án, a 77. OMÉK kiállításon került sor.

Az eseményről videós tudósítást is készítettünk.

A stratégiai együttműködés az üzleti szempontokon túl hatékonyan szolgálja a magyar termőtalajok védelmét, újraépülését, termékenységük romlásának megállítását, így szolgálva a fenntartható magyar mezőgazdaság megerősödését, az egészséges állati takarmányok és humán élelmiszer alapanyagok előállítását.

Az együttműködés ünnepélyes hitelesítése után Szabó Levente, a KITE Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a KITE mindig is híve volt a magyar mezőgazdasági fejlesztéseknek, ezen belül is a komplex fejlesztéseknek. “A fejlesztések legújabb iránya a talajélettel, a termőtalajok újraépítésével foglalkozik. Ebben a témában lett kiváló partnerünk az AGRO.bio. A cég rugalmassága, megbízhatósága, a BactoFil® termékcsalád kiváló minősége garantálja számunkra, hogy a partnereinket továbbra is sikeresen tudjuk kiszolgálni ebben a termékkörben.”

Márton Balázs, az AGRO.bio ügyvezető igazgatója 15 évre visszatekintő munka egyik fontos elismerésének és állomásának nevezte a stratégiai partnerséget. A KITE Zrt. segítségével a mikrobiológiai megoldások mezőgazdasági használata utat találhat a nagygazdaságokhoz, és így jelentősen nőhet az egészséges termőtalajok aránya Magyarországon. Az ügyvezető igazgató szerint a következő nagy lépést az oktatás területén kell megtenni. A mezőgazdasági tananyagban hangsúlyosan kell megjelennie a mikrobiológiai szemléletű mezőgazdasági technológiáknak.

Tamás István, az AGRO.bio kereskedelmi és marketing igazgatója kiemelte, hogy ez a megállapodás üzleti célokat szolgál, de elsősorban a magyar gazdák fognak profitálni belőle. A BactoFil® termákcsaládhoz a KITE segítségével sokkal könnyebben hozzájutnak majd a termelők, így hatékonyabban orvosolhatjuk napjaink mezőgazdasági technológiáinak káros hatásait.

A sajtótájékoztatón dr. Feldman Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium helyettes-államtitkára elmondta, szívesen tett eleget a meghívásnak. Ez a stratégiai megállapodás pontosan illeszkedik a kormányzat törekvéseihez, amelyben a magyar termőföld védelme és megújítása kiemelten fontos. Ezt szolgálja a Zöldítési program, illetve a 2016-ban induló AKG program is.

Arra az újságírói kérdésre, hogy a KITE Zrt. miért a BactoFil® termékcsaládot választotta a talajbaktérium piacról, Szabó Levente elmondta, hogy a legfontosabb szempont a szakmai igényesség volt. „Nem véletlenül választottuk annak idején a John Deere-t sem. Olyan termékekkel szeretünk dolgozni, amelyekben hiszünk. Nemcsak bízunk, hanem hiszünk is benne. A BactoFil® termékcsalád is ilyen, hiszünk benne, hiszen kipróbáltuk és kiváló eredményeket kaptunk.”

További információkért és a BactoFil® termékcsalád őszi akciójáért kattintson ide az AGRO.bio honlapjára.