Az inhibitoros karbamidnak köszönhetően az UTEC® biztonságot nyújt a termelésben az egyre szélsőségesebb időjárási viszonyokkal szemben. Az UTEC® műtrágya rugalmas kijuttatást tesz lehetővé. Az egyedülálló technológiát a cég referencia partnerei kitűnő eredményekkel alkalmazták az idei évben is.

A Nyugat Európában már közel egy évtizede forgalomban lévő műtrágya gyártását hazánkban is megkezdik. Kelet-Magyarországi partnereiknek tartott szakmai előadáson október 17-én Angelo Niculescu (az EuroChem Közép-és Kelet Európai szakmai vezetője) ismertette az UTEC® műtrágya termesztési és gazdasági előnyeit.

UTEC

Az UTEC műtrágyával csökkenthető a nitrogénveszteség

„Egy általános karbamid műtrágya bemosó csapadék vagy bedolgozás hiányában a kijuttatás napján elkezd átalakulni ammóniummá, majd gáz alakban (NH3) elillan. A nitrogén vesztesége naponta akár 20% is lehet.

Az EuroChem kifejlesztette az UTEC®-et, amely hetekkel késlelteti a karbamid átalakulását! Ez lehetővé teszi a talajfelszínre való kijuttatást, gáz alakú (NH3) nitrogénveszteség nélkül. A műtrágyaszórás időzítése így kevésbé függ az időjárási szélsőségektől, könnyebben tervezhető a fejtrágyázás, jobban hasznosul a nitrogénhatóanyag és javul a megtérülés”–- mondta Angelo Niculescu.