műtrágya

Nem mindegy, mikor melyik nitrogén lombtrágyát alkalmazzuk – fotó: Shutterstock

A nitrogénalapú, de komplex hatóanyag tartalmú lombtrágyákkal jelentős mennyiségű tápanyagot tudunk a növénybe juttatni. Így a növekedés nem torpan meg az érés időszakában, a szemek kitelnek, javul azok beltartalma. De mikor melyik nitrogén lombtrágyát válasszunk?

RapidN21 – minden növényre

A VulcanAgro Kft. zászlóshajója a RapidN21 nitrogén túlsúlyos koncentrátum. A RapidN21 csak amid nitrogén hatóanyagot tartalmaz, amelyet a növény a levélen keresztül, perzselés veszélye nélkül képes hasznosítani. A nitrogén mellett a Vulcan Keserűsó + ME + P koncentrátum került még bele, amely magnézium mellett foszfort és a hat esszenciális mikroelemet tartalmazza. A javasolt dózis 15–30 liter/ha alkalmanként. A terméket bármilyen kultúrában alkalmazhatjuk.

búza műtrágya

A termék kimondottan a gabonák nitrogén-pótlására szolgál – fotó: Shutterstock

RapidN-Extra – kalászosokra fejlesztve

A Vulcan RapidN-Extra terméket kimondottan a gabonák kalászvédelemmel egybekötött nitrogén pótlására hoztuk létre. Elsősorban a meszes-lúgos talajon termelőknek javasoljuk, mivel nagyobb mennyiségben tartalmaz magnéziumot, mikroelemeket (ezen belül mangánt és rezet), mint a RapidN21. A RapidN-Extra különösen azoknak javasolt, akik malmi minőségű búzát vagy durumbúzát termelnek.

búza permetező

Kimondottan a több száz hektáron termelő gazdaságoknak kifejlesztve – fotó: Shutterstock

RapidN-Top – 179 Ft/litertől!

A RapidN-Top a legmagasabb nitrogén hatóanyag-tartalmú termék a VulcanAgro Kft. palettáján. Kimondottan a nagy, több száz hektáron termelő gazdaságoknak fejlesztettük ki. A termék 80%-ban amid nitrogént és csak 20%-ban ammónium és nitrát nitrogént tartalmaz. A RapidN-Top koncentrátum is tartalmazza a keserűsó foszforos és mikroelemes változatát (Vulcan Keserűsó + ME + P). A RapidN-Top termék csak tartályautós kiszerelésben (20 000 liter esetén az ár: 179 Ft/liter, 10 000 liter esetén 199 Ft/liter) rendelhető.

Nitrogén lombtrágyázás tapadásfokozóval

A nitrogén lombtrágyák esetében nagyon fontos, hogy a permetlé a növény levelén maradjon. Tehát érdemes tapadásfokozót használni, amire a Vulcan Power – melaszhoz hasonló, sűrű, tápanyagban gazdag termésnövelő – kimondottan alkalmas. A Power káliumot, aminosavakat, vitaminokat és esszenciális mikroelemeket tartalmaz. A Vulcan Powert önállóan vagy a RapidN nitrogénekkel csomagban is beszerezhetjük (lásd: Vulcan Rapid N21 + Power – VulcanAgro).

búza

A termés mennyiségére a tápanyagok közül a legnagyobb hatása a nitrogénnek van – fotó: Shutterstock

Nagy nitrogéndózist alkalmazzunk!

Amikor lombon keresztüli nitrogénpótlásban gondolkodunk, akkor csináljuk azt rendesen, nagy dózissal. A növények nitrogénigénye az érés időszakában is jelentős. A termés mennyiségére a tápanyagok közül a legnagyobb hatása a nitrogénnek van. Tehát, ha elővesszük a permetezőt, tapossuk a talajt, égetjük a gázolajat, akkor tegyünk ki 25–40 liter nitrogén-magnézium koncentrátumot, akár két alkalommal. A nitrogén és magnézium hatóanyagok még nem okoztak csalódást. Most sem fognak!

nitrogén lombtrágya
Szakmai segítség: +36-70-905-5000
VulcanAgro Kft.