A talajt kizsigerelő gyakorlatnak ugyanis létezik hatékony alternatívája, mellyel egyszerre óvhatja a talajt, csökkentheti költségeit és növelheti bevételeit is. Bemutatjuk!

Az egyre népszerűbb baktérium- és gombatörzseket tartalmazó készítmények segítik a növények számára ideális adottságok kialakulását.

A gyakorlatban látjuk, hogy a befektetés már rövid távon is megtérül. Hosszú távon pedig egyenesen kihagyhatatlan a mikrobiológiai készítmények használata.

Natur Agro

Mit kezdjünk a szármaradványokkal?

Aratás után, vetés előtt állunk: itt az idő, hogy lépjünk!

A Natur Agro Hungária Kft. által forgalmazott Natur Micro készítmények a szárbontáshoz szükséges baktérium- és gombaadalékokat is tartalmazzák. Ezzel komplex hatást kínálnak nemcsak a hatékony szárbontásra, hanem a tápanyag-utánpótlásra és összetételüknek köszönhetően a talajok természetes ellenállóképességére is.

A Natur Agro szokásához híven hazai, természetes és hatékony megoldást kínál! A cég kutatói által folyamatosan fejlesztett termék segítségével a természet erejét felhasználva érhet el komoly eredményeket. A Natur Micro egy kétkomponensű mikrobiológiai talajoltó, mely külön kiszerelt baktériumkomponensből és gombaadalékból áll.

Natur Micro

Talajbaktériumokat, szárbontó gombatörzseket, valamint hasznos hiperparazita gombákat (Trichoderma harzianum) is tartalmaz, melyek
• javítják a talaj szerkezetét,
• jelentős mennyiségű tápanyagot, főképp nitrogént és káliumot szolgáltatnak a talajnak,
• a levegő nitrogénjét megkötik,
• a foszfort oldhatóvá és felvehetővé teszik,
• valamint növekedésserkentő anyagokat állítanak elő a növény számára.

Stoptábla az ellenségnek!

Az olajos növények, így a repce egyik legádázabb ellensége is a komoly gazdasági kárral fenyegető fehérpenészes szár-, és tányérrothadás, vagyis a Sclerotinia. Roppant nehéz ellene védekezni, még az ideális vetésforgót alkalmazó, leggondosabb gazda sem lehet teljes biztonságban, a fertőzött maradványok talajba kerülése pedig komoly problémát okozhat.

A Natur Micro termékekben található Trichoderma harzianum hasznos hiperparazita gomba azonban hatékonyan gátolja a Sclerotinia szaporodását.

Hasonlóan hatékony védelemre számíthatunk a kalászosok esetében is. A rettegett kalászfuzáriózis közvetlenül károsítja a csírákat, a gyökereket, a szártövi részeket és a búzaszemeket, emellett olyan mikrotoxinokat is termel, melyek a növényt elfogyasztva az emberekre és az állatokra is veszélyesek lehetnek. Okozói a Fusarium nemzetségbe tartozó gombafajok, melyek ellen komplex módon kell védekezni.

A már említett Trichoderma harzianum fizikailag is támadja a fusariumot és meggátolja annak elszaporodását.

Ne adjon esélyt a növényt támadó betegségeknek, ne hagyja veszni bevételeit!

Természetes összetételének köszönhetően a Natur Micro AKG-ban is felhasználható, támogatott termék!

Natur Micro „T”! Tömény megoldás szárbontáshoz – most optimalizálhatja költségeit!

Partnerei tapasztalataira és igényeire támaszkodva a Natur Agro idén új terméket vezetett be a piacra, a Natur Micro töményebb változatát, a Natur Mirco "T"-t.

Natur Micro T

A Natur Micro talajoltóhoz hasonlóan a tápanyagok beépítésén és azok mobilitásán kívül a szár- és gyökérmaradványok elbontásáért is felelős, ám töményebb összetételének (magasabb csíraszám) köszönhetően kisebb hektárdózis (3 liter baktériumkomponens +1 liter gombaadalék) alkalmazása is elegendő (szemben a Natur Micro 10+1 literes dózisával). Így tovább optimalizálhatja költségeit!

Hogy mennyit spórolhat új termék alkalmazásával, azt a cég őszi akciójának weboldalán található kalkulátorunkkal pillanatok alatt kiszámolhatja!

Több mint 1500 Natur Agro partner sorra számol be elégedetten az elért eredményeiről. Tartozzon közéjük Ön is, válassza a Natur Technológiát már idén!

A Natur Micro termékek felhasználásával javíthat a tápelemfelvétel hatékonyságán, és csökkentheti a műtrágya talajsavanyító, talajéletet degradáló hatását is. Így aki hosszú távra tervez, nem spórolhatja meg a megfelelő technológiával elvégzett szárbontást és talajoltást – közben ráadásul a termelési költségek is csökkennek.

A döntés az Ön kezében van. Meghozta már?
Tegye meg az első lépést! Tekintse meg a Natur Agro ajánlatát!