A Huminisz technológiát egyre többen ismerik, és alkalmazzák hatékonyan gazdaságukban. Az őszi, 4-6 lombleveles fenológiai fázisban a Huminisz-kezelést kapott állomány jól fejlett karógyökérrel (átlagosan +10%), gyökérnyakkal (+0,5-3 mm) és optimális mértékben megerősödött földfeletti résszel megy a télbe. A huminsavak hatására a fotoszintézis is fokozódik.

A Kondisolos őszi kezelés hatására sok esetben már 1-2 napon belül jelentkezik a „zöldítő hatás”. A kezelt növényekben átlagosan 15%-kal magasabb a klorofill A-B koncentráció (SPAD mérés), ebből adódóan intenzívebb az asszimiláció, a tápanyag-beépítés.

A Kondisolban található humin- és fulvosavak, enzimek, illetve egyéb szerves molekulák az alkalmazott regulátor készítménnyel szinergiában eredményezik a képen látható pozitív változást a kezeletlen állományhoz képest.

huminisz 2011 óta az őszi Huminisz kezelés káposztarepcében 0,2 t/ha többletet eredményezett a kezelt/kezeletlen kontrollhoz képest.

HuminiszAz időjárási szélsőségek mértékének és gyakoriságának növekedésével egyre fontosabb a megfelelő fenofázisban végzett növénykondicionálás. A 32. Bábolnai Gazdanapokon a Huminisz Kft. is bemutatta termékeit és széleskörű megoldásait az érdeklődő gazdálkodók számára. A technológia lényege, hogy az önmagukban is hatékonyan működő növénykondicionálókat és lombtrágyákat együttesen, az egyes növénykultúrák igényeinek megfelelő arányban és dózisban juttatjuk ki a növényállományba, amivel a hatásfok és ezzel a jövedelmezőség is egyértelműen növelhető.

A videóban nagyon sok információt hallhatsz a technológiában rejlő lehetőségekről – videó: Agroinform.hu

KONDISOL, a növénykondicionáló:

A termékcsalád (KONDISOL, KONDISOL N, KONDISOL B+S) két fő alapanyaga a növények számára rendkívül hasznos szerves anyagokat tartalmazó tőzeg és a gilisztahumusz. A vállalat szakemberei különféle fizikai és kémiai oldószeres eljárásokkal kinyerik a növények számára legfontosabb összetevőket, így a KONDISOL termékek igazi “energiabombaként” képesek hatni az állományra.

SOLVITIS, a lombtrágya:

15 termék, mono- és polifémkelátok és különféle komplexek, melyek a növények számára gyorsan felvehető és jól hasznosuló formában tartalmaznak minden fontos mikro- és mezoelemet. Előállításukhoz a világon jelenleg legkorszerűbbnek számító, a Huminisz által előállított EDDHSA-kelátképzőt és bór-etanolamin komplexet használnak fel. A videóban is bemutatott magas magnézium, nitrogén-, kén- valamint mikroelemtartalmú Solvitis Magneto levéltrágyát kiemelkedő minőségű norvég lignoszulfonát komplexképző és tapadásfokozó anyaggal látják el, így növelve a termék hasznosulását.

Pais István, a Huminisz Kft. ügyvezetője, kereskedelmi vezetője Bábolnán – fotó: Agroinform.hu

A Huminisz technológia támogatja az élettani folyamatokat, mellyel serkenti a gyökérfejlődést, növeli a tápelem-felvételt, aktiválja az anyagcsere folyamatokat, fokozza a fotoszintézist, és mindezek mellett növeli a növények stressztűrő képességét.

Keresse a Huminisz tanácsadóit, illetve területileg illetékes képviselőit: huminisz.hu