Az ultrahangos vadriasztási technikát már évek óta tömegekhez eljuttató Vadalarm munkájának köszönhetően több száz gazda mondhatta el véleményét a felé előforduló vadkárokról. A kérdés elsősorban a vadkárt okozó állatokra vonatkozott, mert a cél egy releváns térkép megalkotása volt.

A felmérés készítői a vadkárokért általában leginkább felelős négy állat (az őz, a nyúl, a szarvas és a vaddisznó) által okozott károk előfordulására voltak kíváncsiak. Az alábbi ábrán ezek egyenkénti gyakorisága látható a gazdák és vadászok bejelentései alapján, a népesség arányában.

vadkár

A felmérésben résztvevők által jelentett vadkárt okozó állatok

A térképekről egyértelműen leolvasható, hogy a legtöbb bejelentés a délnyugati országrészből érkezett mind a négy állatra. Ezenkívül szembetűnő, hogy az Alföldön mindegyik állat által okozott kárból kevesebbet jelentettek. Az észak-magyarországi mezőnyből egyértelműen kiemelkedik Nógrád és Heves is. A következő térkép a felmérés összesített eredményét mutatja.

vadkár

A felmérés összesített eredménye

Ezen is nagyon jól látszik az általános, országos kép. Legvadkárosabb megyénk idén Veszprém lett, majd ezt követi Nógrád és Baranya.

A térkép adatai azonban még frissülni fognak, csak július végén lesznek véglegesítve. Ha úgy gondolja, Ön is szívesen segítene a Vadalarm csapatának még pontosabb információk alapján kialakítani a térképet, akkor ide kattintva mondhatja el véleményét.

Viszont akár kitölti, akár nem, Önre is érvényes a cég aktuális ajánlata, ami még nagyjából egy hétig tart. A Vadalarm márka tulajdonosa, a Nowton Bt. ugyanis minden évben meghirdet egy kéthetes időszakot, amikor a gazdák által nagyon kedvelt lopásbiztosítás nevű szolgáltatását ajándékba adja a Vadalarm Pro vadriasztót vásárlóknak.

vadkár

A lopásbiztosítás lényege, hogy amennyiben egy ezzel rendelkező Vadalarm terméket eltulajdonítanának, a cég egy rendőrségi jegyzőkönyv ellenében teljesen ingyen küld egy cserekészüléket egy alkalommal. Ehhez hasonlót egyik konkurens terméknél vagy szolgáltatásnál sem fog találni. (Ha még találna is, biztosan nem adnák oda Önnek ajándékba.)

És hogy miért válassza az ultrahangos megoldást, ha épp most kezdődnek a támadások az érésben levő növények ellen? Júliusban ennek már egy roppant egyszerű oka is van: az ultrahangos vadriasztó telepítése nem igényel sem sok munkát, sem rengeteg időt, mégis hatékony védelmet biztosít. Villanypásztor vagy vadháló telepítésének ilyenkor már késő nekiállni, de a gondozásmentes vadriasztók kihelyezése csak pár percet vesz igénybe.

Természetesen az akciótól függetlenül érvényesek a Vadalarm szokásos garanciái: a kéthetes sikergarancia, az ingyenes és gyors házhozszállítás, illetve a 2 éves műszaki garancia.

Ha Ön is szeretné ajándékba kapni a lopásbiztosítást vadiúj vadriasztójához, akkor nincs más dolga, mint ide kattintani, vagy felvenni a kapcsolatot a Vadalarm ügyfélszolgálatával a +36 30 780 7685-ös telefonszámon.

Ne feledje, az ajánlat alig egy hétig él még. Ne habozzon, mert a vadak biztosan nem fognak!