Annak érdekében, hogy eredményesen tudjunk védekezni ilyen nehéz gyomosodási viszonyok mellett, készüljünk profi megoldással. A Syngenta Elumis Bang néven új terméket kínált a termelőknek a tavalyi évben a kukorica gyomirtására. Eredményesen, nagy megelégedéssel használták a termelők a három hatóanyagot csúcsdózisban tartalmazó, ideális összetételű, profi terméket.

Erős évelő fertőzés kukoricában1. kép: Erős évelő fertőzés kukoricában. Ne várjuk meg, míg így elfajul a helyzet

Több hatóanyag együttműködésének és talajon keresztüli hatásának köszönhető az, hogy az  Elumis Bang megoldást nyújt a kukorica legkártékonyabb gyomnövényei ellen, mint amilyen például a kakaslábfű, muhar félék, mezei acat, fenyércirok, csattanó maszlag, szerbtövis, fehér libatop, fekete csucsor, egynyári szélfű, kender. Tartamhatásának köszönhetően védelmet ad a több hullámban csírázó, más gyomirtó szerek által gyakran kiszelektált selyem mályva, varjúmák, vagy akár a különböző herbicidtoleranciát mutató napraforgó árvakelés ellen is.

Jobban utánagondolva, nincs is olyan kukoricában károsító gyomnövény, ami ellen jó időzítéssel ne tudnánk eredményesen védekezni az Elumis Bang készítménnyel.

Szép rendet tudna itt tenni az Elumis Bang2. kép: Szép rendet tudna itt tenni az Elumis Bang

Az Elumis Bang tulajdonságai:
Elumis Bang

  • három hatóanyag együttműködése, széles gyomirtási spektrum
  • posztemergens készítmény, rugalmas időzítés a kukorica hatleveles koráig
  • tartamhatás kétszikűek ellen – tág dózisintervallum, területre formálható adagolás
  • rugalmas csomag, akár szétszedhető és célzottan kijuttatható két menetben, ha az időjárás miatt eltérő   időpontban szükséges védekeznünk az évelőek ellen
  • fenyércirok elleni hatékonyság, 60 g/ha nikoszulfuron kijuttatási lehetőség
  • az Elumis vetőmagelőállítású kukoricában is felhasználható, ahol nincs más lehetőség a fenyércirok       növényvédő szeres visszaszorítására állományban
  • három eltérő hatásmechanizmusú hatóanyag – rezisztenciatörés
  • kiemelkedő szelektivitás

Összetétel és dózis: Elumis 1,67-2,0 l/ha + Banvel 0,5-0,6 l/ha + FixPro 0,1 l/ha. Amennyiben évelő fenyércirok fordul elő a területünkön, a 2,0 l/ha Elumis kijuttatása a megfelelő. A kombináció a dikambatartalom miatt a kukorica 6 leveles állapotáig használható.

A csomag mérete praktikus, a csúcsdózisban használva 5 hektár gyomirtására elegendő.

Hallgassa meg Ön is, mekkorát szól az Elumis Bang, használja bizalommal a kukorica eredményes és szelektív gyomirtására.

Tóth Csantavéri Szilvia
fejlesztőmérnök
Syngenta Kft.