Miben speciális ez a termék?

A Balance GS mész és gipsz keverékéből készült granulált talajjavító. A mész javítja a talaj kémhatását, egyéb tápanyagok felvételét. Porózussá, azaz jobb vízbefogadóvá és -szolgáltatóvá teszi a talajt, könnyebben művelhetővé.

És miért kell bele a gipsz?

A gipsz, azaz kalcium-szulfát bontja azokat a kötéseket a talajban, amiket a nátrium és a magnézium okoz. Ez a két elem a leginkább felelős a talajok letömörödéséért, belvizesedéséért és száradás esetén a repedezéséért.

Mennyi idő alatt láthat a termelő eredményt?

A talajjavítók nem növényvédő szerek. De a Balance GS-nek nem kell sok idő, ha kellő mennyiséget juttatunk ki és a felső 10 cm-es rétegbe dolgozzuk, akkor már adott kultúrán látjuk az eredményt.

Mit fogunk tapasztalni?

A talajunk könnyebben fogja a vizet befogadni, csökkennek a belvizes foltok, az erózió. A növény folyamatosan kénhez jut, ami segíti a nitrogénfelvételét, a betegségekkel szembeni védekezését és a magasabb fehérje-, olajsav-előállítást.

Vulcan

Azt fogjuk tapasztalni, hogy a növény folyamatosan kénhez jut, ami segíti a nitrogénfelvételét, a betegségekkel szembeni védekezését és a magasabb fehérje-, olajsav-előállítást.

A termés mennyisége is növekszik?

Igen, évről évre egyre biztonságosabban tudunk termelni és magasabb termésátlagokat tudunk elérni. Sikeresek leszünk a szója, repce termesztésében, és nem csak álom lesz a hibridbúza-termesztés vagy a 10 tonna/ha feletti kukorica.

Kicsit olyan, mint egy csodaszer!

A Balance GS-ben semmi hókuszpókusz nincs. A kémia elvégzi a dolgát, nekünk csak türelem kell hozzá, és betartani a használati utasítását.

Állományba is szórható?

Igen, ilyenkor télen, kora tavasszal ugyanúgy kijuttathatjuk, mint egy nitrogénfejtrágyát. A víz hatására azonnal szétesik a granulátum, a képződött „kénes mésztej” pedig a gyökérzónába mosódik. Semmi olyan anyag nincs a Balance GS-ben, ami elpárologna, elveszne, úgyhogy bátran szórhatjuk állományba is.

Vulcan

Nem kell többé kénes nitrogén.

Nem kell többé kénes nitrogén?

Nem, mivel a kén tartalma másfélszerese egy ammónium-szulfátnak. Ha már kis mennyiséget használunk (250 kg/ha) állományba, akkor is 30 kg ként juttatunk ki. Ha pedig 400-500 kg mennyiséget talajba dolgozunk, akkor 50-60 kg/ha kén akár két évre is bőven elegendő, hogy a termésünk 10-20%-kal emelkedjen.

Valóban országos road-show-t csináltok erre a termékre?

Több mint 60 helyszínen tartunk a következő hónapokban egy-egy szakmai előadást. A téma a klímaváltozás, a talaj vízbefogadása és -szolgáltatása. Sok olyan apró trükköt mutatunk meg a termelőknek, amikkel képesek lehetnek búzából 8 tonna/ha fölé menni vagy 6 tonna/ha mennyiségben szóját termelni. Nincs csoda és csodaszer sem. Mindenkinek meg kell találni a saját útját, de ahhoz termék és szakmai segítség is kell.

Az előadások helyszíneit megtalálják a VulcanAgro Facebook-oldalán, amire mindenkit szeretettel várunk.  

Vulcan Balance GS, kénes talajjavító, már 39 900.-Ft/tonnától!

További információkért keressék a VulcanAgro kollégáit bizalommal:
e-mail: info@vulcanagro.hu
telefon: +36-70-905-5000