A Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara Budapest-Fővárosi Szervezete 2024. június 17-i indítással növényvédelmi alaptanfolyamot szervez, a II. forgalmi kategóriájú növényvédő szerek vásárlására és felhasználására jogosító engedély megszerzéséhez.

Ez az úgynevezett „80 órás” avagy „zöldkönyves” tanfolyam elvégzése szükséges a II. és III. forgalmi kategóriájú növényvédő szerek árusításához és a növényvédelmi drónpilóta alapképzéshez is. A tanfolyamot kellő számú jelentkező esetén indítják.

drón

A tanfolyam elvégzése szükséges a növényvédelmi drónpilóta alapképzéshez is – fotó: pixabay.com

Forrás: Zsigó György/NMNK

A tanfolyami részvétel feltétele: a tanfolyam alapkövetelménye az általános iskolai végzettség.

A tanfolyam és a vizsga díja: 100.000 Ft, mely összeget a kamarai szervezet számlájára kell átutalni. (A kamara ÁFA körön kívüli.) A számlát a jelentkezési lapok beérkezése után küldik ki mindenkinek, a felnőttképzési szerződéssel együtt. A gyorsabb ügyintézés érdekében a legjobb lenne, ha e-mailben küldhetnék a számlát is. Ezt kérik, hogy majd a jelentkezők jelöljék be a jelentkezési lapon. A jelentkezés megrendelésnek minősül.


Az oktatás helyszíne: Varga Márton kertészeti és Földmérési Technikum könyvtára, www.vmszki.hu

Címe: 1149 Budapest (Zugló), Mogyoródi út 56-60.

Az autóval érkezők az iskola mellett nem, de a parkolási övezeten kívül ingyenesen parkolhatnak. (Parkolási díjterületek – Zugló_2024.)

Megközelítése tömegközlekedési eszközökkel is nagyon egyszerű:

  • Bosnyák térről 3, 62, 62A, villamosokkal és a 32-es busszal a Jeszenák János utcáig. Onnét 2-3 perc gyalog.
  • Örs vezér teréről: 3, 62, 62A, villamosokkal és a 32-es busszal a Jeszenák János utcáig.

A sikeres vizsgáról tanúsítványt kapnak. Ezt az állandó lakóhelyük szerinti megyei Kormányhivatal illetékes osztályán kell bemutatni és itt kell befizetni az engedély kiváltásához szükséges eljárási díjat is, mely jelenleg 4.000,-Ft.

Kérik, hogy a jelentkezési lapot (ami erre a LINKRE kattintva letölthető)  2024. június 09-ig küldjék vissza az nmnkbudapest@gmail.com-ra. A jelentkezési lap beérkezése után küldjük el a számlát arra az email címre, ahonnan a jelentkezési lap érkezett.

A számla befizetési határideje: 2024. június 13.

Kérik, hogy a jelentkezők a tanfolyamra a személyi igazolványukat, az aláírt jelentkezési lapot és két példányban a kitöltött felnőttképzési szerződést is hozzák magukkal!

Az aláírt jelentkezési lapokat tehát az alábbi e-mail címre küldjék: nmnkbudapest@gmail.com

A képzésekkel kapcsolatban felvilágosítást ad Zsigó György, +36 30 94 74 376  és  zsigogy@gmail.com